Отборите на Болоня и Удинезе завършиха наравно 1:1 на „Ренато Дал’Ара“ в двубоя помежду си от 34-тия кръг на Серия „А“. Така фриуланите пропуснаха възможността да станат единственият тим с два шампионатни успеха над „рособлу“ през този сезон след домакинското 3:0 срещу тях в края на декември.

Именно „зебрите“ бяха тези, които поведоха в резултата, като това стана точно преди почивката, когато удар на Лоренцо Лука беше блокиран, но топката отиде при Мартин Пайеро, който се разписа със своя шут. Задачата на състава на Фабио Канаваро беше улеснена в 64-тата минута, когато съперниковият защитник Сам Бойкема спря тяхна контраатака с нарушение срещу Лазар Самарджич. Така той беше изгонен от игра с втори жълт и съответно червен картон. Въпреки това домакините успяха да избегнат поражението благодарение на гол в 78-ата минута. Тогава Алексис Салемакерс изпълни пряк свободен удар от неудобна позиция, но по коварен начин, с който изпрати топката в мрежата за 1:1.

𝗙𝗧

Points shared as Mister @fabiocannavaro picks up his first point as #SerieA manager ⭐️#BolognaUdinese pic.twitter.com/94oBA7G7cA

— Lega Serie A (@SerieA_EN) April 28, 2024

Макар и да записа шеста поредна среща без загуба, Болоня пропусна да се изравни с третия Ювентус и вместо това остана на четвъртата позиция в класирането с актив от 63 точки. Удинезе пък няма победа в нито един от последните си шест мача в първенството, като тимът е в зоната на изпадащите и по-точно на 18-ото място с 29 пункта.

Последвайте каналите ни в: