Борусия (Мьонхенгладбах) и Унион (Берлин) не можаха да си вкарат гол и завършиха 0:0 в мач от 31-вия кръг от Бундеслигата. Гостите могат да съжаляват повече за нулевото равенство, тъй като удариха две греди и пропуснаха още няколко добри положения.

Така Гладбах продължава със слабата си форма, като има само една победа в последните си осем мача. Тимът е само с две точки пред днешния си съперник, който поне спря поредицата от три поредни поражения. И двата отбора се намират близо до опасното 16-о място, което би отредило бараж срещу третия от Втора Бундеслига.

Първото по-сериозно положение бе за домакините в 8-ата минута, когато Аласан Плеа бе изведен в добра позиция и стреля, но в ръцете на Фредерик Рьонов.В 23-тата минута последва и неточен удар на Ко Итакура. Само две минути по-късно обаче гостите имаха най-чистата възможност за гол дотук в мача, когато Кевин Фоланд стреля опасно от дистанция, но топката срещна напречната греда.

Втората част започна с два нови опасни далечни изстрела за гостите. Първият от тях бе отправен от Брендън Аарансън в 52-рата минута, но Мориц Николас успя да избие в корнер. Само минута по-късно и Люка Тусар пробва късмета си с шут от дистанция, който профуча съвсем близо до вратата на Гладбах. Берлиначни имаха още един отличен шанс да открият резултата в 62-рата минута след груба грешка на Нико Елведи, който подари топката на Фоланд. Нападателят излъга вратаря на домакините, но ударът му от малък ъгъл отново намери гредата.

Mit einem Punkt geht's zurück nach Berlin ⏹️ #BMGFCU pic.twitter.com/yeBjpS2Qdm

— 1. FC Union Berlin (@fcunion) April 28, 2024

По-добрата игра на Унион продължи и тимът направи нов фрапантен пропуск десетина минути по-късно, когато Тусар намери  Андрас Шефер, който от непосредствена близост не уцели вратата на Николас. Домакините пък опитаха да отговорят с удар на Марвих Фридрих, минал встрани. Последваха по-спокойни минути, за да се стигне до последната секунда на срещата, когато “жребчетата” изпълниха корнер, след който Франк Онора центрира, а отново Фридрих стреля опасно с глава, но Рьонов се намеси и спаси точката за тима си.

Последвайте каналите ни в: