Състезателката на "Тенис клуб 15-40" Елеонора Тонева постигна нов успех през сезона, като игра в мача за титлата на турнира от J30 за девойки до 18 години в Ниш. За 14-годишната тенисистка това е първи финал в турнирите от ITF. Българката отстъпи в решителния двубой с 4:6, 2:6 пред Ена Илич от Сърбия.

В четвъртфинала Тонева спаси мачбол срещу Рафаела Симеонова, а в този ден се наложи да играе два мача и да е над пет часа на корта. След това в полуфинала победи Теодора Влаич, от която преди шест месеца загуби на кортовете на "15-40" в София.

"Всички в екипа на Елеонора сме щастливи, че в две поредни седмици тя стига до последния мач. И в двата мача, както казва нашият приятел Моузес Налока - няма загуба, защото или печелим, или учим. Имаме какво да научим от тези финали. Вече знаем какво имаме да работим, за да може в следващия финал резултатът да е противоположен. Израстването е значително", каза треньорът на Тонева - Пресиян Коев от "15-40".

"През седмицата пред Елеонора имаше моменти на предизвикателство заради дъжда и някои физически проблеми, но показа характер и много успешна игра. Има много позитиви, за които се радваме, а в същото време знаем какво трябва да работим. От нейните връстнички в България тя е първата, която стига финал от ITF, което е добра заявка, че се движи по начертания план в преследване на целите", добави той.

Последвайте каналите ни в: