Селекционерът на женския ни национален отбор Лоренцо Мичели стана вицешампион на Гърция. Неговият клуб Олимпиакос загуби финалния плейоф за титлата срещу Панатинайкос с 2-3 победи. В решителния пети мач тимът на Мичели отстъпи с 2:3 гейма.

В редовния сезон Олимпиакос имаше едва две загуби, а преди месец спечели Купата на Гърция. Италианският специалист ще остане поне още една година в гръцкия гранд.

Още от началото на седмицата националките водят подготовка за Лигата на нациите. В момента отборът се готви под ръководството на помощниците на Мичели Лука Росини и Габриеле Антола. Самият селекционер се прибира в България на Гергьовден. На следващия ден (7 май) България ще изиграе първата си контрола за годината срещу Украйна в зала „Христо Ботев". На 8 май (сряда) ще има втори мач между двата тима. След това предстоят две контроли срещу Белгия (на 10 и 11 май).

На 12 май националките летят за Анталия (Турция), където е първият турнир от Лигата на нациите. България започва два дни по-късно с мач срещу Нидерландия. Другите ни съперници на турска земя са Япония, Италия и Франция.

Последвайте каналите ни в: