Наставникът на Барселона Чави Ернандес говори пред журналистите преди утрешното домакинство на Валенсия. Логично една от главните теми бе оставането на специалиста в клуба до следващата 2025 година, за което стана окончателно ясно тази седмица след съвместна пресконференция с президента на каталунците Жоан Лапорта, както и селекцията за следващия сезон.

🔵🔴 Xavi no se plantea prescindir de Frenkie de Jong

✍️ @gbsans https://t.co/CAgZkKVaTm

— Mundo Deportivo (@mundodeportivo) April 28, 2024

"Изпълнен съм с ентусиазъм, вълнение, енергия и сила. В момента анализираме това, което ни се случи. С целия ентусиазъм на света. Нямаме време за почивка, лятото ще бъде интензивно. Тъй като не сме си написали домашното, сега трябва да дадем повече. Трябва да обърнем ситуацията и да завършим сезона с добро чувство. През следващия сезон ще играем за титлата”, започна Чави.

“Доверието, което Деко и президентът създадоха, е много оптимистично. Представянето ни през миналия сезон беше  обусловено от това, че не направихме пълно планиране, но се надяваме да го направим тази година. Не говорим за нищо все още. Ситуацията в клуба ще определи планирането на селекцията за следващия сезон. Намираме се в същите обстоятелства, както и през миналата година. Френки де Йонг е фундаментален играч, нищо не се променя с него. Той имаше три контузии в глезена, които белязаха сезона му”, продължи специалистът.

Xavi: "Sergi Roberto? I want him to renew his contract, and it depends on him. He knows my position. He can help us a lot. I hope he renews." pic.twitter.com/Fx8iHSqr94

— Barça Universal (@BarcaUniversal) April 28, 2024

Наставникът на Барса потвърди и, че иска да задържи в отбора Сержи Роберто: “Искам да поднови договора си, искам да остане. Това зависи от него. Клубът знае моята позиция по отношение на Сержи. Той може да ни помогне, направи го, откакто пристигнахме като щаб. Надявам се, че ще успее да остане”.

“Съсредоточени сме върху постигането на второто място. Близо сме до минималната цел - да бъдем в Шампионската лига  и да участваме в турнира за Суперкупата. Валенсия е труден съперник, агресивен и не ми задавате много въпроси за тях. Има много заслуги в това, което прави Рубен Бараха, и това е, което ни засяга, а не планирането за следващия сезон. Педри е добре и е на разположение за утрешния ден. Той ще бъде в списъка и на 100% ще помага”, каза още Чави.

Xavi: "Pedri is 100% ready for tomorrow, and in principle he will be there tomorrow." pic.twitter.com/ie5GJrUESx

— Barça Universal (@BarcaUniversal) April 28, 2024

“За Витор Роке ще вземем решение в края на сезона. Не е лесно да дойдеш от друга лига, не е лесно да направиш разликата в Барса. Той се нуждае от повече минути, от увереност и в края на сезона ще решим”, завърши наставникът.

Последвайте каналите ни в: