Тотнъм и Арсенал влизат в дербито на Северен Лондон със знанието, че точките са изключително важни. “Артлеристите” се борят за титлата с Манчестър Сити. В момента те имат преднина от една точка, но “гражданите” са изиграли мач по-малко. Тимът на Микел Артета записа две поредни победи без да допусне гол след загубата от Астън Вила и отпадането от Шампионската лига. Във вторник те отнесоха Челси с 5:0 в друго лондонско дерби.

“Шпорите” не са имали мач от 15 дни и би трябвало да са в отлично физическо състояние. Последната им среща обаче бе загуба с 0:4 от Нюкасъл. Те изостават със седем точки от Астън Вила в битката за четвъртото място, но имат да наваксват три мача. Ако си спечелят двубоите, те ще изпреварят бирмингамци. Програмата на Тотнъм обаче е убийствено тежка.

Up the Spurs! 🤍 pic.twitter.com/5TH5rYyGko

— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) April 28, 2024

Анге Постекоглу е направил три промени от мача с Нюкасъл преди две седмици. Една от промените е принудителна. Бен Дейвис заема мястото на контузения Дестини Удоджи отляво на защитата. Пиер-Емил Хьойберг и Деян Кулушевски са титуляри за сметка на Ив Бисума и Бренън Джонсън. Ричарлисон е възстановен от контузия, но започва мача на резервната скамейка.

🔴 𝗧𝗘𝗔𝗠𝙉𝙀𝙒𝙎 ⚪️

Unchanged from last time out.

Time to give our all, Gunners ✊ pic.twitter.com/8nUbOKdjYk

— Arsenal (@Arsenal) April 28, 2024

Артета е заложил на същия състав, който разби Челси. В атака отново ще действат Букайо Сака, Кай Хавертц и Леандро Тросар. На пейката пък има много опции, които могат да променят развитието на мача - Жоржиньо, Габриел Мартинели, Габриел Жезус.

ТОТНЪМ - АРСЕНАЛ

ТОТНЪМ: Викарио, Поро, Ромеро, Ван де Вен, Дейвис, Хьойберг, Бентанкур, Кулушевски, Мадисън, Вернер, Сон
АРСЕНАЛ: Рая, Уайт, Салиба, Магаляеш, Томиясу, Партей, Райс, Йодегор, Сака, Хавертц, Тросар

Последвайте каналите ни в: