Лидерът ПСЖ бе близо до резил у дома срещу борещия се за оцеляване Льо Авър, но навакса изоставане от 1:3 и с гол в добавеното време стигна до 3:3 в мача от 31-ия кръг на френската Лига 1. Така парижани събраха 70 точки на върха и са само на една от шампионската титла, тъй като вторият Монако има 11 точки по-малко при оставащи му 4 мача. Льо Авър пък има 29 точки и излезе от зоната на изпадащите, заемайки 15-ото място във временното класиране.  

Гостите поведоха в 19-ата минута, когато Еманюел Саби изведе Кристофър Опери на границата на наказателното поле, откъдето той със силен шут прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Кейлор Навас за 0:1. Парижани изравниха 10 минути след това, когато Уорън Заир-Емери намери Брадли Баркола в наказателното поле с прекрасен пас и 21-годишният нападател не сгреши за 1:1.

Льо Авър не се смути от изравняването и вкара втори гол в 38-ата минута, когато Лоик Него пусна хитър пас към Андре Аю, който се справи с футболист на домакините на границата на наказателното поле и с добре насочен удар се разписа в долния десен ъгъл на вратата за 1:2.

Точно преди изтичането на час игра Данило Перейра фаулира Лоик Него в наказателното поле, като съдията се допита до ВАР и отсъди дузпа. Зад топката застана Абдулай Туре, който в 61-ата минута вкара за 1:3.

ПСЖ обаче не се примири със случващото се на терена и в 78-ата минута намали пасива си. Гонсало Рамош изведе Ашраф Хакими на добра позиция, а мароканецът вкара с удар по земята за 2:3. До края на мача възпитаниците на Луис Енрике бяха по-активни в атака и в 5-ата минута на добавеното време Гонсало Рамош вкара с глава за 3:3 след центриране но Канг-ин Лий, спасявайки ПСЖ от загуба и доближавайки го на точка от шампионската титла на Франция.