Фен Клуб ЕТЪР и Футболен клуб ,,ЕТЪР Велико Търново” организират търг с наддаване в подкрепа на малкия Ивайло Йорданов, който е само на годинка и девет месеца, а е диагностициран с хидроцефалия и тумор на малкия мозък, съобщава инициаторът на кампанията Пламен Геров.

,,Броени дни преди стотния юбилей на ,,ЕТЪР” с мен се свърза приятел на семейството на Христо и Нели, който ме запозна с историята на техния син Ивко. Бяхме в разгара на подготовката по случай юбилея, когато този призив за помощ ме накара да пренасоча част от енергията си в подрепа на това дете. Сумата, която е необходима за лечението, е огромна и непосилна за младото семейство, но аз знам и вярвам, че Ние можем да допринесем със средства в тяхна помощ. Свързах се с организаторите и ръководството на клуба с идеята да осигурим две фланелки от юбилейния мач между звездите на ЕТЪР и България с автографи от всички тях, които да бъдат с уникална колекционерска стойност. След провеждането на редица разговори от тяхна страна, специално за тази кауза бяха осигурени две допълнителни фланелки – една виолетова и една златна, които непосредствено след мача бяха разписани от Пеневата чета, и Шампионите на Георги Василев, както и от поканени футболисти на събитието”, съобщава Пламен Геров.


Двете уникални фланелки, които заедно с останалите екипи бяха ушити специално за празника, ще бъдат разиграни на търг, а събраните средства ще бъдат преведени по сметката на малкия Ивко! Търгът стартира на 27 април и ще приключи на 7 май в 19:24 ч., когато предложилите най-висока сума ще получат фланелките. Символично със стотния виолетов юбилей, началната сума на всяка от фланелките е 100 лв.

Всички останали, които са наддавали, но не са успели да спечелят, също могат да да дадат своя принос, като преведат средства в дарителската кампания ,,Pavelandreev.bg”, където ще намерите пълна информация за детето (превод може да се осъществи мобилно, чрез всички съвременни методи. В основанието напишете: за Ивайло Христов Йорданов).


На 21 март 2024 г. малкият Ивко е диагностициран с хидроцефалия и тумор на малкия мозък. За последните две седмици Ивко претърпява две мозъчни операции – едната животоспасяваща за поставяне на шънтова система за хидроцефалията, а другата само 5 дни по-късно за частично премахване на агресивен тумор в малкия мозък. Тъй като в България не се предлага подобен род лечение, на семейството се налага да търси специалисти в чужбина. Заради крехката си възраст от едва годинка и девет месеца не могат да му бъдат назначавани лъче и химиотерапии, което допълнително затруднява лечението. Състоянието на Ивко се влошава, а времето за действие след последната мозъчна операция е две-три седмици. Необходимата сума за лечението е близо половин милион евро… Голяма част от сумата вече е събрана, но оставащите средства са жизнено необходими, за да може Ивко да продължи да живее…

,,Боляри и приятели на футбола, нека за пореден път засвидетелстваме нашата подкрепа, която десетки пъти сме демонстрирали на стадиона и извън него. За последните няколко години чрез дарителските кампании в подкрепа на болни деца и хора в неравностойно положение, които сме организирали на стадиона, Ние – феновете на ЕТЪР сме събрали сумата от близо 20 000 лв. които са постъпили по сметките на нуждаещите се.

Фланелките са с огромна колекционерска стойност за всички почитатели на ЕТЪР и националите от САЩ’94, тъй като на тях подписите си са сложили един от най-великите играчи в българския футбол, които в този си състав, изправяйки се едни срещу други макар и в демонстративен мач, едва ли ще видим отново! В търга имат възможност да участват не само великотърновци, а и хора от цяла България и чужбина. Нека заедно покажем големите си сърца и помогнем на това дете да спечели тази тежка битка. Животът продължава и след 90-тата минута! Хората с големи сърца се познават по действията. Да го направим! Заедно за Ивко!”, допълва Пламен Геров.

Напомняме ви, че НАДДАВАНЕТО СЕ ИЗВЪРШВА САМО И ЕДИНСТВЕНО под публикацията на официалната страница на Етър Велико Търново в социалните мрежи! На 7 май, когато е края на търгът, ще се свържем лично с победителите, за да доуточним необходимите условията по превод на сметката и получаване на фланелките. Моля, споделяйте публикацията, за да достигне до възможно най-много хора. Благодарим Ви!

С уважение:
,,Фен Клуб ЕТЪР” и

Наддаването можете да извършвате тук:

https://www.facebook.com/etarvt/posts/pfbid0BbKsZHUdo7rLaG5G18Hn6z1yJjpUnQr1P766sWpTkm49ZHkoNk2kGHYWemQfF5GQl

Средства можете да дарите и тук:

https://pavelandreev.bg/campaign/shans-za-malkia-ivko

ФК ,,ЕТЪР Велико Търново”

Последвайте каналите ни в: