Спечелилият вече шампионската титла Байер Леверкузен навакса пасив от 0:2 до 2:2 срещу Щутгарт в мач от 31-ия кръг на германската Бундеслига и продължи невероятната си серия с 46-и пореден мач без загуба във всички турнири. Гостите бяха близо да сложат край на най-дългата серия без загуба на отбор от топ 5 първенствата на Европа, но гол в последните секунди на Роберт Андрих продължи рекорда на "аспирините".

Двубоят на „БайАрена“ започна с шанс за гостите, но в 14-ата минута удар на Серу Гираси мина встрани от вратата. След половин час игра удар на Патрик шик мина над напречната греда.

Две минути след началото на втората част Щутгарт нанесе своя удар. Джейми Левелинг стреля от границата на наказателното поле, но Лукаш Храдецки спаси. Топката обаче стигна до Крис Фюрих, който при добавката не пропусна да вкара гол за Щутгарт.

В 57-ата минута защитата на „аспирините“ допусна сериозна грешка и топката стигна до Денис Ундав, който от границата на наказателното поле удвои резултата. Пет минути по-късно Байер се върна в мача, след като Алехандро Грималдо центрира чудесно отляво и намери Амин Адли на границата на наказателното поле, откъдето той я прати в долния десен ъгъл!

В 78-ата минута Леверкузен стигна до втори гол, дело на Одилон Косуну, но попадението не бе зачетено заради засада. До края на мача домакините притиснаха гостите и две секунди преди края на 6-минутното продължение стигнаха до гол за 2:2. Флориан Виртц центрира от пряк свободен удар, като в наказателното поле топката стигна до Роберт Андрих, който от упор порази вратата на Щутгарт и така увеличи серията си без загуба на 46 поредни мача.

Така тимът на Шаби Алонсо продължава да води в германския елит с 81 точки, докато Щутгарт остава трети с 64 точки в актива си.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !