Байерн (Мюнхен) посреща Айнтрахт (Франкфурт) в 31-вия кръг от Бундеслигата. Баварският гранд се намира в добра серия от две поредни победи в първенството и в навечерието на сблъсъка с Реал Мадрид във вторник ще иска да запази или увеличи трите си точки преднина на второто място пред Щутгарт. Байерн със сигурност ще търси и реванш от “франките” заради унизителната загуба с 1:5 в предишния мач между двата отбора. Айнтрахт пък се намира твърдо на 6-а позиция в класирането, която почти сигурно ще дава излаз към Лига Европа, като тимът ще иска да я задържи.

В последните няколко години “франките” играят доста успешно срещу именития си съперник. Байерн не успя да спечели последните си две домакинства срещу Айнтрахт, а тимът от Франкфурт има три победи в последните шест срещи между двата отбора. Още пресен е споменът и за звучната загуба с 1:5, спомената по-горе.

Наставникът на Байерн Томас Тухел пък има проблеми най-вече по крилата, като отново няма да може да използва Льорой Сане, Кингсли Коман и Серж Гнабри, както и Дайо Упамекано, Саша Боей и Буна Сар, които също са с травми. Отново извън групата остава и Джамал Мусиала, който лекува лека контузия и отново е получил почивка.

🔴 Unsere 𝐒𝐓𝐀𝐑𝐓𝐄𝐋𝐅 gegen Frankfurt! ⚪#FCBSGE #packmas #MiaSanMia pic.twitter.com/LvOVlHDDnL

— FC Bayern München (@FCBayern) April 27, 2024

Така днес треньорът на баварците прави четири промени в сравнение с гръмката победа с 5:1 над Унион в Берлин. Сред титулярите се завръща Рафаел Герейро, който заменя Матис Тел като ляво крило, и ще действа заедно с Томас Мюлер и Ерик Максим Чупо-Мотинг зад гърба на Хари Кейн. Конрад Лаймер също стартира и ще е до Леон Горетцка в средата на терена, а отново сред 11-те са и Матайс де Лихт и Нусаир Мазрауи, които заемат местата на Ким Мин-Жае и Алфонсо Дейвис.

Треньорът на Айнтрахт Дино Топмьолер също има своите главоболия, като с травми са Саша Калайджич, Себастиан Роде, Жан Бахоя, Начо Фери и Чаиби Фарес. Aтаката на “франките” отново ще водят Юго Екитике, подпомаган от Омар Мармуш и Ансгар Кнауф.

📋 𝙨𝙩𝙖𝙧𝙩𝙞𝙣𝙜 𝙓𝙄 📋#SGEFCB | #SGE pic.twitter.com/gxX4YPsnHQ

— Eintracht Frankfurt (@Eintracht) April 27, 2024

БАЙЕРН (4-2-3-1): Нойер; Кимих, Де Лихт, Дайър, Мазрауи; Лаймер, Горетцка; Мюлер, Чупо-Мотинг, Герейро; Кейн

АЙНТРАХТ (3-4-2-1): Трап; Лукас Мело, Кох, Пачо; Бута, Скири, Гьотце, Ебимбе; Мармуш, Кнауф; Екитике

Последвайте каналите ни в: