Интер планира сериозна лятна селекция през трансферния прозорец, съобщава “Гадзета дело спорт”.

Един от постовете, на който “нерадзурите” смятат да се подсилят, е вратарският. Според изданието от Интер са се насочили към бразилският страж на Атлетико ПР Бенто.

Inter Milan Make Brazil Star “Priority Target” This Summer – Player’s Preference Is Nerazzurri https://t.co/dSlDC9entA #IMInter #InterMilan #FCIM

— SempreInter.com (@SempreIntercom) April 27, 2024

Ян Зомер е твърд титуляр в селекцията на Симоне Индзаги, но все пак не е първа младост и е на 35 години. Резервният вратар Емил Аудеро пък пристигна от Сампдория под наем в Интер, като клубът е доволен от него. Сумата за постоянното му закупуване обаче е около 7 млн. евро, което се вижда твърде много на “нерадзурите” за резерва.

Така 24-годишният Бенто Крепски е виждан като перфектен дългосрочен заместник на Зомер. Oчаква се за неговите права Атлетко ПР да поиска поне 20 млн. евро - сума, която Интер се надява да финансира чрез продажба на някои от сегашните си играчи. Бенто, който вече записа два мача за Бразилия, има 156 срещи за Атлетико ПР, в които има същия брой допуснати голове и 56 чисти мрежи.

Inter Milan Eye Up Atalanta & Sweden Star As Contract Talks With Netherlands International Hang In The Balance https://t.co/jXrFpoIoEy #IMInter #InterMilan #FCIM

— SempreInter.com (@SempreIntercom) April 27, 2024

Eдно от откритията на сезона в Серия А - нападателят на Болоня Джошуа Зиркзее, също попада в плановете на Интер. 22-годишният нидерландец има 12 гола и 7 асистенции в 34 мача, като е следен от още доста отбори, между които и конкурентите в Италия Ювентус и Милан, а се говори за интерес към него и от Англия. Бившият клуб на играча Байерн има възможност да си го върне срещу 20 млн. евро, но това едва ли ще се случи. Баварците обаче ще приберат 50% от бъдеща негова продажба, така че със сигурност Зиркзее би струвал скъпо, като клаузата му за освобождаване е 40 млн. евро.

Възможно е също Дензъл Дъмфрис да бъде продаден, като той засега не иска да продължи договора си и Интер се оглежда за негов евентуален заместник. Най-новото име в списъка е това на Емил Холм, който в момента е под наем в Аталанта от Специя. Клубът от Бергамо има право на откупуване, но все още не е решил да го упражни и Интер внимателно следи ситуацията с него.

🚨 Mehdi Taremi’s contract at #Inter will be valid until June 2026 and include an option to extend until June 2027. The deal is DONE with FC Porto also informed. 🇮🇷 ✅

[via @FabrizioRomano] pic.twitter.com/kRU1MKHmUI

— Inter Xtra (@Inter_Xtra) April 26, 2024

На практика сигурно е и привличането като свободен агент на иранския нападател на Порто Мехди Тареми, като според информациите 31-годишният стрелец ще подпише до 2026 г., с опция за продължаване за още една допълнителна година. Работи се сериозно и за привличането на Пьотър Жиелински от Наполи, чийто договор с “партенопеите” също изтича в края на юни месец.

Не на последно място, очаква се скоро да се обяви и новия договор на голямата звезда на Интер Лаутаро Мартинес до 2029 г., като аржентинецът ще получи и чувствително увеличение на заплатата.

Последвайте каналите ни в: