Ливърпул гостува на Уест Хам на "Лондон Стейдиъм" в първия двубой от 35-ия кръг на Премиър лийг. През седмицата тимът на Юрген Клоп допусна изненадваща грешка срещу Евертън и вече трябва да се надява на това да спечели всичките си мачове до края и същевременно конкурентите Манчестър Сити и Арсенал да направят по две грешни стъпки в оставащите си мачове. Уест Хам е в още по-лоша форма, като "чуковете" загубиха последните си две срещи в шампионата и са на две точки от седмото място, но и с мач повече от Нюкасъл.

Ливърпул вече победи два пъти Уест Хам през този сезон.

Юрген Клоп е направил цели пет промени в сравнение със злополучното дерби на Мърсисайд. Мохамед Салах и Дарвин Нунес сядат на пейката. Вместо тях като титуляри в атаката започват Коди Гакпо и Харви Елиът. Ибрахима Конате, Доминик Собослай и Къртис Джоунс остъпват местата си на Джаръл Куанса, Райън Гравенберх и Ватару Ендо. Стефан Байчетич е на пейката за първи път от септември месец, след като дълго време лекуваше контузия. Диого Жота и Конър Брадли са контузени.

Arriving at the London Stadium 🎥@Expedia | #ad pic.twitter.com/UZ3eaqPIIe

— Liverpool FC (@LFC) April 27, 2024

Дейвид Мойс е направил две корекции в сравнение със състава, който загуби с 2:5 от Кристъл Палас. Алфонс Ареола започва вместо Фабиански на вратата, а Джаръд Боуeн се завръща след контузия, заменяйки Уорд-Праус.

Уест Хам: Ареола, Цоуфал, Зума, Огбона, Емерсон, Соучек, Алварес, Кудус, Пакета, Боуен, Антонио

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Куанса, Ван Дайк, Робъртсън, Мак Алистър, Гравенберх, Ендо, Елиът, Гакпо, Диас

Последвайте каналите ни в: