Тежката загуба на Илия Груев и Лийдс с 0:4 от Куинс Парк Рейнджърс означава, че един от най-популярните отбори в Англия Лестър се завръща в Премиър лийг. Симпатичните на мнозина шампиони от 2016 година са обратно в елита след един сезон престой във втората дивизия на английския футбол кръг преди края на Чемпиъншип, тъй като имат четири точки аванс на върха пред Лийдс.

Straight back up, Leicester City! 🦊 pic.twitter.com/j89S1qiuqB

— Leicester City (@LCFC) April 26, 2024

“Лисиците” могат дори да завършат триумфалния си сезон със 100 точки в актива си, а и да си подпечатат титлата в Чемпиъншип в понеделник с победа над Престън Норт Енд. Допълнително условие е обаче третият в класирането Ипсуич да не успее да победи Хъл Сити в събота, тъй като изостава на точка от Лийдс, но към момента е с два мача по-малко от тима на Груев.

We obviously gave Abdul the phone 😆 🤳 pic.twitter.com/B7SlXPoDPc

— Leicester City (@LCFC) April 26, 2024

Възпитаниците на Енцо Мареска бяха по-убедителни лидери до скоро, но позагубиха от отличната си форма в последните мачове. Те все пак записаха втори пореден успех в първенството във вторник, когато разгромиха Саутхамптън с 5:0, а снощи отпразнуваха промоцията.

That promotion feeling! 🥳 🆙 pic.twitter.com/A2cv3aDwQ8

— Leicester City (@LCFC) April 26, 2024

Независимо че изпуснаха 12 точки преднина на върха през февруари, Лестър така и не беше далеч от върха през цялата кампания - само в два дни от 176-е между 23 септември и 17 март те не бяха на първо място. Впоследствие бяха за кратко изместени от Лийдс и Ипсуич, но съумяха да наваксат изоставането си и първи да зарадват феновете си с мечтано завръщане в Лигата на богатите.

WE ARE PREMIER LEAGUE! pic.twitter.com/fDTFEzTuOE

— Leicester City (@LCFC) April 26, 2024

За талисмана и голмайстор на “лисиците” Джейми Варди това е пореден паметен момент, след като преди 10 години при предишната промоция на тима той също беше в редиците му, а оттогава спечели титлата на Англия и ФА Къп през 2021-ва.

Последвайте каналите ни в: