Завърши обновяването на комплекса “Ролан Гарос” в Париж, който се подготвя за домакинство както на Откритото първенство на Франция по тенис, така и на полуфиналите, и финалите на боксовия турнир на Олимпийските игри по-късно тази година.

Корт "Сюзан Ленглен" ще бъде вторият покрит на "Ролан Гарос", когато престижната тенис надпревара на клей започне на 26 май. Преди четири години първи с подвижен покрив се сдоби централният корт “Филип Шатрие"

"Покривът на "Сюзан Ленглен" ще ни позволи при лошо време да подслоним 25 хиляди души (на двата основни корта) и да провеждаме два мача вместо един. Освен това ще ни позволи малко повече гъвкавост при планирането на програмата", заяви турнирният директор Амели Моресмо на пресконференция.

Покривът се затваря за около 15 минути. Организаторите обявиха също така, че са реновирали ресторана за състезателите и съблекалните, които ще бъдат по-просторни.

"Това бе желание на турнира, на федерацията да можем да предложим повече пространства на тенисистите", каза Моресмо.

"Новостите ще са в полза на Олимпийските и Параолимпийските игри, но не са свързани с форума", добави президентът на Френската федерация по тенис Жил Моретон.

Последвайте каналите ни в: