Президентът на Барселона Жоан Лапорта потвърди, че Шави ще запази треньорския си пост при каталунците и през следващия сезон. Това стана на съвместна пресконференция, която двамата дадоха пред испанските медии. Още вчера вестниците „Мундо Депортиво“ и „Спорт“ съобщиха, че 44-годишният специалист е размислил и няма да напуска „блаугранас“.

"Радвам се да съобщя, че Шави ще продължи да бъде треньор на Барселона. Преди това той направи няколко изявления, в които каза, че обмисля да напусне, но вчера имах възможност да говоря с него и той ме увели, че остава готов да продължи да развива нашия проект“, започна изявлението си Лапорта.

"Развълнувани сме, тъй като това е отлична новина за Барса. Стабилността е ключова за успешните проекти, Шави е истински барселонист. Всички в клуба сме категорични и убедени, че Барса е в мислите му", каза още босът на каталунците.

Както е известно, Шави обяви в края на януари, че ще напусне поста си след края на сезона. Тогава се появиха редица информации относно мотивите му, но самият той не говори по темата. Вече няколко месеца за мястото му се спрягаха имената на редица треньори.

"Аз съм голям фен на Барса и съм член на клуба. Промених решението си, защото наистина почувствах пълно доверие от президента, от борда и играчите. Този проект все още не е завършен. Аз и моят екип чувстваме, че имаме сили да направим важни неща заедно и да продължим. Подкрепата на играчите беше много важна. Те ме накараха да разбера, че трябва да продължа. Феновете също ме накараха да мисля, че трябва да продължа. Вчера седнахме с ръководството и се разбрахме за три минути”, обяви Шави.