Историческото Европейско първенство за България продължава. Днес в Белград 11 наши национали ще се качат на ринга с амбиция да достигнат до финалите в своите категории. След като осигуриха вече 11 медала за страната ни, те ще влязат в нови тежки битки по пътя към златните отличия.

В следобедната сесия, която започва от 16:00 часа, ще видим представителките от женския ни национален отбор, водени от Борислав Георгиев и Роман Цветков. Във вечерната от 19:00 часа на ринга ще се качат и мъжете, предвождани от Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров.

Севда Асенова (48 кг) ще открие програмата на ринг А. Двукратната европейска шампионка ще се изправи срещу представителката на домакините Кристина Варга. След нея на ринг Б Златислава Чуканова (50 кг) ще боксира с друга сръбкиня – Нина Радованович. С края на този двубой започва и срещата на Венелина Поптолева (52 кг) с олимпийската сребърна медалистка Бусе Чакъроглу (Турция). В петия мач на ринг А европейската ни сребърна медалистка и трета в света Светлана Каменова (57 кг) ще се изправи срещу румънката Клаудия Нечита, а програмата за жените ще закрие Аслъхан Мехмедова (63 кг), която ще боксира с Елена Бабичева (Русия) в седмата среща за деня.

Ергюнал Себахтин (48 кг) ще даде тон на вечерната сесия. От 19:00 часа на ринг Б европейският сребърен медалист ще играе за финал с Едмонд Худоян (Русия). 15 минути след края на този мач Ясен Радев (54 кг) ще срещне друг руснак – Дмитрий Двали. На ринг А след тази среща шампионът от Европейските игри Хавиер Ибаниес (57 кг) трябва да боксира със Самюел Кистоюри (Франция), след което многократният европейски първенец Радослав Росенов (60 кг) ще играе с арменеца Артур Сахакян. Българското участие продължава с деветия двубой от програмата, който противопоставя Рами Киуан (75 кг) на Ремо Салвати (Италия), а сесията ще закрие Йордан Морехон (+92 кг) с мач срещу Аюб Гадфа (Испания).

Последвайте каналите ни в: