Манчестър Юнайтед посреща аутсайдера в Премиър лийг Шефилд Юнайтед в отложен двубой от 29-ия кръг. "Червените дяволи" бяха близо до исторически провал срещу Ковънтри на полуфиналите за ФА Къп, като изпуснаха аванс от 3:0, но се спасиха с дузпи и за втора поредна година ще спорят за трофея с градския си съперник Манчестър Сити. В първенството обаче отборът на Ерик тен Хаг е едва на 7-о място и без никакви шансове да се пребори за топ 4.

През уикенда Шефилд Юнайтед се прости с илюзорните си надежди да оцелее в елита, след като загуби с 1:4 у дома от Бърнли. "Остриетата" станаха първият отбор в историята на Премиър лийг, който допусна 50 гола на собствен терен в рамките на един сезон. В същото време, хората на Крис Уайлдър са и най-слабият гост, със спечелени само 6 точки от 16 мача.

Расмус Хойлунд води атаката на Манчестър Юнайтед, а Кристиан Ериксен започва като титуляр за първи път от януари. Датчанинът ще си партнира в средата на терена с Коби Мейну. Каземиро отново ще е в ролята на централен защитник до Хари Магуайър. Антони също е в стартовия състав, а Скот Мактоминей и Софиан Амрабат са сред резервите. Зад Хойлунд ще действа Бруно Фернандеш, а по левия фланг ще се разчита на Алехандро Гарначо.

🔴 UNITED!
⚪️ UNITED!
⚫️ UNITED!#MUFC || #MUNSHU

— Manchester United (@ManUtd) April 24, 2024

На вратата на Шефилд Юнайтед застава Уесли Фодерингам, който е предпочетен пред Иво Гърбич. Густаво Хамер се възстанови от контузията си и ще организира атаките на гостите, а сред титулярите е и тийнейджърът Оли Арбластър. В предни позиции Крис Уайлдър е избрал Бен Бреретон и Камерън Арчър.

Team news for #MUNSHU 📋

Four changes as @Oliverarblaster captains the Blades at just 20 years of age. ⚔️ pic.twitter.com/9BYDPYE6Ef

— Sheffield United (@SheffieldUnited) April 24, 2024
Последвайте каналите ни в: