Защитникът на Интер Алесандро Бастони разкри, че в сутринта преди победата с 2:1 в градското дерби с Милан, донесла на “нерадзурите” титлата в Серия "А", тимът продължително е тренирал статични положения. Именно след корнер в 18-ата минута на мача Франческо Ачерби вкара гол, с който съставът на Симоне Индзаги поведе в резултата.

“В сутринта преди мача прекарахме един час в дъжда, тренирайки статични положения. Това отразява нашия сезон: внимание към всеки детайл и отказ да приемаме каквото и да било за даденост. Успяхме да научим много от грешките, които направихме през предходните години. Това, че избегнахме повтарянето на тези грешки, беше нашата сила”, сподели Бастони пред “Ил Джорнале”. Италианският национал също така изрази задоволство, че в тима има редица негови сънародници. “Винаги съм казвал, че в отбора имаме много силна италианска основа. Това е важно, защото прави разликата в Серия А. Трябва да познаваш първенството, в което играеш, и да имаш ДНК, което да му съответства”, смята той.

Бастони призна, че в отбора са се опасявали, че Интер е бил отслабен след миналия летен трансферен прозорец. “Да, напуснаха ни 12 съотборници и се бояхме, че сме отслабени, защото не познавахме новите играчи достатъчно добре. Случи се обаче обратното и новодошлите не само, че имаха талант, но и голямо желание да се впишат успешно. Бяхме сигурни за таланта, но никога не се знае за човешкия аспект. Сега мога да кажа, че всички те са фантастични момчета на и извън терена. Има страхотна хармония между новите и старите играчи”, призна 25-годишният играч.

Бранителят не скри, че спечелването на Скудетото именно в дербито с Милан му носи допълнително удовлетворение. “Е, да, това ни донесе голямо задоволство. Клубът, играчите и най-вече феновете го искаха. Тифозите бяха изключителни и винаги ни подкрепяха. Добре знаехме какво означава да спечелиш едно дерби, а ние го направихме за шести пореден път, което е невероятно. Това завинаги ще остане в историята на съперничеството. Триумфът с Интер е най-прекрасното нещо. През последните години направихме толкова много саможертви, като имаше и разочарования. Сега гледам тези хора в лицето и ги чувствам като моето второ семейство, за което бих се хвърлил дори в огъня”, допълни той.

Последвайте каналите ни в: