Испанският тенисист Карлос Алкарас е имал няколко много нещастни седмици, но според неговия треньор Хуан Карлос Фереро той започва да "вижда светлина".

Алкарас ще започне сезона на клей в Европа с участие на "Мастърс”а в испанската столица Мадрид, след като не успя да играе в предишните седмици.

Carlos Alcaraz & Rafa Nadal share a high five in Madrid 👋

pic.twitter.com/Ve2GMH52cz

— The Tennis Letter (@TheTennisLetter) April 24, 2024

Наскоро тенисистът бе в Монте Карло, където се надяваше да може да участва, но трябваше да се оттегли заради проблем с ръката. Дребни физически проблеми като този често спохождат Карлас Алкарас и влияят на настроението му в различни периоди. Испанецът пропусна и турнира в Барселона заради същата травма.

Алкарас призна, че е плакал, защото е трябвало да се откаже от състезанието, което спечели в две поредни години.

Треньорът на Алкарас Хуан Карлос Фереро увери, че в момента тенисистът е позитивно настроен, направил е добри тренировки и се чувства добре в очакване на първия си мач на турнира в Мадрид.

"Да гледаме към психологическото състояние на един играч, не е позитивно, но мисля, че тази седмица Карлос започва малко да вижда светлина. Днес се чувстваше добре на тренировката. Мисля, че това ще бъде много позитивно за него предвид предстоящото през седмицата и опита ни да се подготвим възможно най-добре за турнира", коментира Фереро.

Той се опитва да държи Карлос Алкарас напълно концентриран върху целта без да мисли за нищо друго, тъй като сезонът в тениса е много дълъг, а тенисистите трябва да намерят начин да балансират.

Последвайте каналите ни в: