Волейболен клуб „Марек Юнион-Ивкони“ официално е вече „Локомотив Авиа“, след като промяната бе официализирана в Търговския регистър.

Клубът вече със седалище в град Пловдив и от новия сезон в „Ефбет Супер Волей“ ще играе именно под тепетата.

„Да, промяната в обстоятелствата са вече официални и се превръщаме в част от спортния живот на Пловдив. Предстои ни рутинна работа по документите във връзка с тази промяна. В следващите дни ще има заседание на Управителния съвет, за да уточним организационно възникналите въпроси, както и да канализираме процесите. На среща с треньорския щаб ще коментираме и селекцията за новия сезон и целите, които със сигурност ще бъдат високи“, заяви мениджърът на клуба Людмил Найденов.

Той обяви и още една новина. Клубът има да получава 30 000 лева от Община Дупница за изминалата година като субсидия от бюджета, гласуван от Общински съвет.

„Единодушно решихме да се откажем от сумата и няма да я изискваме от Общината. Тя ще бъде един начален капитал за новия клуб в Дупница, който да поеме детско-юношеската школа. Заявявам го официално. Все пак има над 150 момчета и момичета, чиято съдба не ни е безразлична, но нашите възможности за действие стигат до тук. Само който не е започвал от начало, няма идея колко е трудно и какви усилия и средства са необходими, затова тези 30 000 лева ще бъдат със сигурност от сериозна помощ. По-неприятното за мен е, че не съм чул да има регистриран клуб и привлечени лицензирани треньори, както бе обявил кметът на Дупница. Ще бъде жалко да се разруши изградената школа и спрени децата от практикуване на любимия им спорт. А и необходимото време за регистрации, лицензиране за участие от новия сезон е вече сериозно напреднало и трябват изключително бързи действия“, заключи Найденов.

zadupnitsa.com

Последвайте каналите ни в: