Младата звезда на Байерн (Мюнхен) Джамал Мусиала говори открито за своето голямо възхищение към аржентинската легенда Лионел Меси. В своето интервю пред “Марка” той беше попитан кои са били любимите му футболисти като дете.

“Несъмнено Меси и Роналдиньо. Гледал съм десетки техни видеа. Също така като много малък имах и една фланелка на Зидан с десетката на Франция. Да, абсолютният ми идол е Меси. Много му се възхищавам и винаги ме е удивлявал. Израснах, гледайки Лео и Неймар. Те бляха моите любимци, защото много ме забавляваха и внасяха голямо веселие в играта. Винаги се спирах, за да ги гледам: как Лео бележи голове или как Неймар прави своите трикове с топката. След това отивах в двора и се опитвах да ги имитирам. Винаги съм им бил техен фен. Да, като малък ми купиха фланелка на Меси с Аржентина и бях щастлив. Като дете носих тази фланелка заради възхищението ми към него. Винаги ме е вдъхновявал начинът му на игра и внимателно наблюдавах какво прави, за да видя дали мога да го имитирам и така да успея да стана играч на високо ниво”, отговори Мусиала.

Musiala on asking for Messi's shirt last year: "In that first game, Alphonso Davies asked Leo for his shirt and I asked Neymar for it, who gave it to me. Then, in the second leg, I asked Leo for his and he told me that we would change it in the locker room. But then... we had fun… pic.twitter.com/3oHIbkXT8O

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) April 24, 2024

“Дали мога да го настигна по трофеи? Не знам, не мисля, че мога да се сравнявам в каквото и да е с Меси, а и това е почти невъзможна мисия. Смятам, че е безсмислено да се сравнявам с Меси или с когото и да било друг футболист. Аз продължавам да работя, за да се стремя да бъда по-добър и да печеля трофеи с моя отбор. Това е единственият сигурен начин те да дойдат. Провалената размяна на фланелки с Меси? В онзи първи мач (между Пари Сен Жермен и Байерн през сезон 2022/23 - б.р.) Алфонсо Дейвис поиска фланелката на Лео, а аз тази на Неймар, който ми я даде. В ответната среща помолих Лео за неговата фланелка, който ми каза, ще си ги разменим в съблекалнята. Но после… празнувахме победата с нашите фенове и аз късно се прибрах в съблекалните. Не ми се искаше да отида в тяхната, за да не ги подразня, заради което не успях да го питам отново. Това е случката”, добави той.

Последвайте каналите ни в: