Бившият бранител на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд, който от години се изявява като футболен анализатор, не смята, че Челси има основание да уволни Маурисио Почетино въпреки разочароващия сезон на лондончани. "Сините" са девети в Премиър лийг въпреки огромните инвестиции в последните две години, когато бяха похарчени почти милиард паунда за селекция и са пред съвсем реалистичната перспектива да пропуснат европейските турнири за втора поредна кампания.

“Ще кажа, че ако си похарчил милиард паунда за потенциал, тогава няма как да уволниш мениджъра. Наистина ми е интересно да видя как ще се случат нещата там през лятото. Когато бъде направена оценка на Маурисио Почетино, това ще бъде първото нещо, което той ще каже. Какво очаквате? Разполагам с един от най-младите отбори в лигата. Инвестирахме много в потенциал, но сме далеч от това да имаме краен продукт. Преди се питахме, къде е опитът, когато дойдат трудните моменти в мачовете? Къде са хората с характер, които да издърпат младите? Основният от тях е на пейката. Това е Тиаго Силва и той е на 38,” започна Рио.

След това бившият национал на Англия направи паралел с една от сензациите през сезона в европейските първенства Байер Леверкузен и представянето на “аспирините”. Той наблегна на това, че те имат доста младоци, но там са и опитни играчи като Йонас Хофман и Гранит Джака.

“Виждате един от най-добрите отбори в Европа по отношение на резултатите. Те имат много млади играчи в своя състав, но кой беше едно от основните попълнения през миналото лято? Джака. Чаби Алонсо излезе на пазара и взе играч като Гранит Джака, който разполага с много опит,” завърши Фърдинанд.

Последвайте каналите ни в: