Бившият аржентински национал Карлос Тевес е бил приет по спешност в болница, съобщават местните медии. 40-годишният бивш съотборник на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед в момента е треньор на Индепендиенте. Той се е оплакал от остри болки в гърдите и това е наложило да бъде настанен в клиниката „Ла Тринидад“ в Сан Исидро (в близост до Буенос Айрес).

„Нашият треньор Карлос Тевес беше приет спешно в болница заради силни болки в гърдите. Той премина медицински прегледи и резултатите са удовлетворяващи. Въпреки това ще остане в клиниката, за да му бъдат направени допълнителни тестове. Едва след излизането на резултатите може да бъде изписан“, обявиха от Индепендиенте в официално съобщение.

Впоследствие стана ясно, че нови медицински изследвания на Карлос Тевес е предвидено да бъдат направени и в болницата „Финочието“ в Буенос Айрес.

Бившият нападател прекрати кариерата си през 2021 г. като футболист на Бока Хуниорс и след това стана треньор. Първо беше начело на Росарио Сентрал, а през 2023 г. пое Индепендиенте.

Като футболист Тевес е играл за Бока Хуниорс, Коринтианс, Уест Хям, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ювентус и Шанхай Шенхуа. Има три шампионски титли на Висшата лига (две с Юнайтед и една със Сити), два пъти е шампион на Италия, четири пъти на Аржентина и веднъж на Бразилия. Има редица други отличия, включително и олимпийско злато от Атина 2004.

През сезон 2010/11 като играч на Манчестър Сити поделя голмайсторския приз на Висшата лига с Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед). Двамата имат по 20 реализирани попадения.