Плеймейкърът на Филаделфия 76ърс Тайрийз Макси бе определен за "Най-проспериращ играч" в Националната баскетболна асоциация за сезон 2023/24.

23-годишният гард завърши редовния сезон с показатели от 25,9 точки, 6,2 асистенции и 3,7 борби средно на мач, като отбеляза най-добрите си постижения във всяка една от категориите във все още кратката си кариера.

The 2023-24 Kia NBA Most Improved Player is... Tyrese Maxey!#NBAAwards | #KiaMIP | @Kia pic.twitter.com/to9oMhhYgI

— NBA (@NBA) April 23, 2024

Силните игри на Макси през целия сезон му осигуриха и първо участие в "Мача на звездите" през февруари, а за приза той пребори конкуренцията на гарда Коби Уайт от Чикаго Булс и турския център на Хюстън Рокетс Алперен Шенгюн.

Макси получи общо 319 точки от гласуващите 99 спортни журналисти, като 51 от тях го посочиха на първо място. Уайт стана втори с 305 точки с 32 първи места и 43 втори, докато шестима от гласуващите класираха Шенгюн на първа позиция. Турчинът обаче получи само 92 точки.

The moment that former Wildcat Tyrese Maxey was named NBA’s most improved player

Well deserved @TyreseMaxey 👏👏👏

(Via @NBAonTNT)pic.twitter.com/HDJI95N0Ui

— CLUB BLUE (@ClubBlueNIL) April 24, 2024

"Чувството да получа тази награда е страхотно. Някой като мен, който се гордее с работата, която върши, и с това, че работи повече от другите, се радва, когато бъде признат. Аз тренирам с идеята всеки път да ставам с 1 процент по-добър. Честно казано наистина се радвам за този приз", заяви в ефира на TNT Макси.

Филаделфия взе Тайрийз Макси в драфта през 2020 година с 21-вия пик. Преди това той бе част от колежанския отбор на Кентъки.

Последвайте каналите ни в: