Отборът на Лестър разгроми тима на Саутхамптън с 5:0 в отложен мач от 38-ия кръг на английския Чемпиъншип. Победата означва, че “лисиците” почти сигурно ще се завърнат в Премиър лийг скоростно след миналогодишното си изпадане, тъй като два мача преди края на редовния сезон те имат преднина от пет точки пред третия Ипсуич, но и “трактористите” имат среща в запас.

Загубата на “светците” също трябва да радва и вторият във временното класиране - Лийдс с Илия Груев в състава си, който може да се каже, че вече има само един пряк конкурент за сребърните медали във втория английски ешелон, които дават право на директна промоция в елита.

Първото полувреме по никакъв начин не посказа за предстоящия погром и домакините се оттеглиха на почивката със само гол преднина, който бе отбелязан от Абдул Исахаку в 25-ата минута.

A half-time advantage ⏱️#LEISOU pic.twitter.com/EDzl1uN7JS

— Leicester City (@LCFC) April 23, 2024

През втората част Уилфред Ндиди покачи преднината на “лисиците”, а 75-ата Исахаку реши всичко с втория си гол за вечерта. След това Джейми Варди направи преднината разгромна в 79-ата минута, а в 81-ата Исахаку оформи своя хеттрик.

Това бе втори пореден успех за играчите на Енцо Мареска, докато момчетата на Ръсел Мартин губят вече втори последователен двубой, което означава, че почти сигурно няма да спечелят директна промоция за завръщането си в Премиър лийг, а ще трябва да минат през плейофите.

Another HUGE step 👣 🌟

Delivered by @KingPowerhq #LEISOU pic.twitter.com/HMmrEUKqI1

— Leicester City (@LCFC) April 23, 2024
Последвайте каналите ни в: