Селекционерът на световния шампион Италия Фердинандо Де Джорджи обяви списъка от 30 играчи за Волейболната Лига на нациите през тази година.

Турнирът тази година представлява ключово събитие за сезона, имайки предвид факта, че отборите, които все още не са се класирали за Олимпиадата в Париж 2024, ще се борят за спечелване на повече точки за световната ранглиста, според която ще бъдат разпределени и последните квоти за Игрите.

В момента Италия заема 3-о място в световната ранглиста (342,43 точки) и е най-добре класираният отбор сред тези, които все още не са се класирали за Олимпиадата. Петте свободни места за Олимпийските игри във френската столица ще бъдат разпределени въз основа на световната ранглиста след края на груповата фаза на VNL на 23 юни.

Заради това треньорът на Фефе Де Джорджи е включил в списъка си възможно най-добрите играчи, с които разполага Италия в момента.

"Адзурите" ще започнат в Лигата на нациите на турнир в Рио де Жанейро, Бразилия (22-26 май), където ще срещнат Германия, Иран, Япония и домакините от Бразилия. След това Италия ще играе в Отава, Канада (6-9 юни) срещу Франция, САЩ, Куба и Холандия. А в последната състезателна седмица от груповата фаза на VNL в Любляна, Словения (19-23 юни) италианците ще спорят с Полша, България, Словения и Турция. Финалният турнир на Лигата на нациите пък ще бъде в Лодз (Полша) от 27-и до 30-и юни.

Разширеният състав на Италия за Волейболната Лига на нациите 2024 за мъже:

Разпределители:

Паоло Поро

Марко Фаласки

Симоне Джанели (капитан)

Рикардо Сбертоли

Диагонали:

Юри Романо

Фабрицио Джирони

Алесандро Боволента

Лоренцо Сала

Посрещачи:

Франческо Сани

Алесандро Микиелето

Франческо Речине

Давиде Гардини

Матиа Ботоло

Даниеле Лавиа

Томазо Риналди

Джулио Магалини

Лука Поро

Центрове:

Лоренцо Кортезиа

Джанлука Галаси

Симоне Анцани

Роберто Русо

Марко Вители

Едоардо Канески

Джовани Сангуинети

Леандро Моска

Габриеле Ди Мартино

Либера:

Фабио Баласо

Габриеле Лауренцано

Дамяно Катания

Марко Гаджини.

Последвайте каналите ни в: