Нападателят на Ливърпул Диого Жота, който тъкмо се завърна след контузия, отново има проблеми, заради които ще пропусне следващите две седмици. Това разкри мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп на пресконференцията си преди утрешното дерби с Евертън. Португалецът се разписа при победата срещу Фулъм преди няколко дни, но е почувствал болки в бедрото и няма да бъде на разположение за може би най-важните мачове до края на сезона.

"Диого вкара гола, но почувства лека болка. Сега тя е по-голяма. Ще пропусне две седмици. Честно казано, не мога да кажа много повече. Усещаше нещо в бедрото, но беше добре. Започна последния мач и накрая усети нещо. Ние обаче сме в края на сезона и очевидно моментът не е подходящ за контузии. Не е почти нищо, но е достатъчно, за да не бъде на разположение в следващите две седмици.

Ясно е, че за нас това дерби е суперважно. С резултатите в последните си няколко мача Евертън до голяма степен разреши проблемите си. За нас е ясно. Мачовете с Евертън винаги са трудни, особено на техния стадион. Пропуснахме някои големи възможности в тези гостувания. Разбира се, атмосферата е специална.

Класирането за Шампионската лига е най-важното нещо, който можехме да направим през този сезон. Сега искаме да спечелим всичките си мачове до края. Допреди две седмици всичко бе по-добро, отколкото някой можеше да очаква. След това имахме седмица, в която представянето не беше такова, каквото се очакваше на базата на вече постигнатите резултати. Изиграхме най-добрия си мач в гостуването на Юнайтед и загубихме. Там започнаха да се случват някои неща. Аз обаче съм наистина доволен от реакцията, след като победихме Аталанта и Фулъм. Наистина съм положително настроен. Не, че виждам всичко по-светло, отколкото е. Намираме се в последната част от сезона и тук не става въпрос за това да играем по най-свежия начин, а за това да печелим мачовете си. Мисля, че знаем как да го направим.

Да, не държим съдбата в ръцете си, но кой е имал такава привилегия в последните сезони? Може би само Сити. За мен ние сме там, където трябва да бъдем. Сега нека направим най-доброто, което можем. Ако това означава, че ще спечелим лигата, ще бъде много щастлив", заяви Клоп по време на днешната си пресконференция.

Последвайте каналите ни в: