Нападателят Душан Влахович призна, че не е звезда от калибъра на Неймар или Лионел Меси, но изтъкна попаденията си за Ювентус на фона на информациите за интерес от страна на Челси и Пари Сен Жермен.

24-годишният сръбски национал продължава да впечатлява в Торино, въпреки трудностите и честата си изолация в схемата на Масимилиано Алегри, реализирайки 16 гола в 28 мача от Серия А. Влахович има още две години от настоящия си договор с Ювентус и е свързван с потенциален трансфер през лятото. Бъдещето му зависи и от това кой ще води гранда от Торино през следващия сезон. В интервю за L’Equipe, сърбинът дискутира битката на Ювентус за класиране в Шампионска лига догодина и за трофея в турнира за Купата на Италия, където тази вечер ще се изправи срещу Лацио в реванш от полуфиналите в надпреварата.

Dusan #Vlahovic FULL interview with @lequipe 🗣️🎙️:

“Top 4 and winning the Coppa Italia?It will be great, of course, if we succeed for both, but we will not be fully satisfied. This is the mentality of this club, for the needs of its history. We had a chance to fight for the… pic.twitter.com/OHdplUM1P4

— 🎥 The AJC 🏳️🏴 (@The_AJC_) April 23, 2024

"Би било страхотно, разбира се, ако успеем и в двете начинания, но не можем да бъдем напълно доволни. Това е психологията на клуба заради изискванията на историята. Имахме възможност да се борим за титлата, но ако битката продължи до февруари, това не означава нищо. Не се брои. В края на май се вижда кой е там и кой не. Очевидно, съжаляваме за някои неща, но все още има за какво да се играе. Миналият сезон беше такъв, какъвто беше, защото не бях добре физически и имах затруднения. Тази година се чувствам добре, това е единственото, което се промени, иначе правя всичко по същия начин. Работя здраво и съм концентриран върху възстановяването ми. Този сезон имам 16 гола, включително за Купата на Италия, но можех да се справя доста по-добре", коментира Влахович.

“This season I scored 16 goals, but I could have done much more. I always want to do more.”

🎙️| Vlahovic pic.twitter.com/lmQw73NeGZ

— Bianconeri Zone (@BianconeriZone) April 23, 2024

Той коментира и амбициите си за "Златната топка". "Разбира се, че мечтая за това, но първо трябва да се случат много други неща. Очевидно това е моя цел - човек играе за слава и за трофеи. В Италия се потапяш в един много тактически свят, а това те учи на много неща. Имах шанса да науча това, работейки с Алегри, който е един от най-добрите треньори в последните 20 години и знае как да говори с футболистите си. Когато пристигнах в Ювентус, попаднах в една напълно различна реалност от това, което очаквах. Представят си най-доброто, но това бе повече от просто организация на най-баналните неща. Всичко беше изненадващо. Когато влезеш в спортния център, веднага усещаш енергията, желанието за победа и дори семейния дух", продължи нападателят.

“Obviously, I dream of the Ballon d'Or, but first and foremost, many things need to align. Of course, it's a goal of mine; you play for glory and for trophies.”

🎙️| Vlahovic pic.twitter.com/LqyXTJTbT4

— Bianconeri Zone (@BianconeriZone) April 23, 2024

По повод футболистите, които са го вдъхновявали, Влахович отговори: "Кристиано Роналдо, очевидно, когото следях още в Манчестър Юнайтед, където беше ляво крило. Харесвах движението му и неговия "инстинкт на убиец".  Мисля, че той е е един от най-добрите в историята. Харесвах също много и Златан Ибрахимович, както и Фернандо Торес, когато беше в Ливърпул. Също и Карим Бензема - играч, който обожавам. Килиан Мбапе също е много силен. Той е само на 25 години, а е спечелил почти всичко и отбеляза 40 гола този сезон. Оливие Жиру е гигант. Без него и цялата мръсна работа, която свърши, Франция нямаше да спечели Мондиал 2018.”

“Last season, I wasn't feeling well physically, I really suffered. This year, I feel good, that's the only thing that has changed. Otherwise, I do everything the same, work hard, pay attention to recovery.“

🎙️| Vlahovic pic.twitter.com/MDDdb5A9ax

— Bianconeri Zone (@BianconeriZone) April 23, 2024

"Не съм Неймар, Еден Азар или Лионел Меси - футболисти, за които казваш: "Уау, какъв играч! Но нападателят винаги е изключително важен за един отбор. Ако той играе добре, тогава и отборът играе добре. Футболът се промени много, хората казват, че е по-физически, но техниката трябва да бъде на върха. Имаш все по-малко време и пространства, за да правиш неща като играчите с номер 10 в миналото, а това е жалко. Все още има футболисти на много високо ниво, но ги виждаме по-малко, защото всичко е много по-бързо. Слуховете за мой трансфер в Челси и ПСЖ? Чух това и видях вестниците, но не знам нищо. Мисля основно за представянето си и да се подготвя за добър сезон. Много съм щастлив тук. Това е моят отговор. Искам да спечеля нещо важно с Ювентус и тогава ще видим”, допълни той.

Последвайте каналите ни в: