Алиша Грей е доволна, че отново ще играе за отбора на САЩ по баскетбол 3 на 3 и се цели в участието си с тима на Игрите в Париж през лятото.

Тя е единственият състезател, който се завръща от състава, спечелил златото на Олимпиадата в Токио преди три години. Това бе дебют на спорта на Олимпийски игри.

"Да бъда част от първия отбор, който да триумфира и то при първото включване на спорта на Олимпиада, беше просто изключително. Страхотно е, че съм обратно в тима", коментира Грей, цитирана от агенция АП.

Алиша Грей бе сред осемте играчи, селектирани от разширения състав от 15, участвали на тренировъчен лагер през уикенда, които ще участват на турнир по 3 на 3 баскетбол в Спрингфийлд, Масачузетс.

Треньорският екип на американките трябва да избере четири баскетболистки за Игрите в Париж. Две от състезателките трябва да бъдат в топ 10 за натрупани точки в САЩ, а другите две в отбора или също трябва да са от топ 10 или да са играли в поне един от официалните турнири на ФИБА за 3 на 3 баскетбол между 1 януари 2023-а и 24 юни 2024 година.

Селекционерът Дженифър Рицоти призна, че щабът ще има трудна задача да избере четирите баскетболистки за Олимпиадата.

"Това, което прави трудна задачата ни е, че има състезателки, които са отдадени на целта от четири години. Те натрупаха точки и за САЩ, и за себе си", каза тя.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages