Бившият бранител на Ливърпул и настоящ анализатор Джейми Карагър твърди, че знае кой е новият фаворит за мениджърския пост, който след края на сезона ще бъде овакантен от Юрген Клоп. До вчера повечето източници твърдяха, че треньорът на Спортинг (Лисабон) Рубен Аморим ще наследи германеца, но уважаванията журналист Дейвид Орнстийн обяви, че е малко вероятно португалецът да бъде избран от ръководството на мърсисайдци, а освен това Аморим пристигна в Лондон за преговори с Уест Хам.

Снощи Карагър написа в своя профил в социалната мрежа “X”, че смята, че Ливърпул планира да назначи мениджърът на Брайтън Роберто Де Дзерби. Един от аргументите му за това е, че новият спортен директор на “червените” Ричард Хюз искаше да привлече Де Дзерби в Борнемут през 2022 година.

“Ричард Хюз искаше Де Дзерби в Борнемут, така че той трябва да е фаворитът за поста, ако това е истина (б.ред. Карагър цитира въпросната публикация на Орнстийн). Честно казано, Орнстийн не греши често”.

Междувременно TEAMtalk твърди, че ако преговорите с Аморим наистина се провалят, мениджърът на Брентфорд Томас Франк също ще бе включен в списъка с потенциални кандидати за мениджърския пост в Ливърпул.

Последвайте каналите ни в: