Лийдс спечели с 4:3 гостуването си на Мидълзбро от 44-ия кръг на Чемпиъншип и излезе на второ място в класирането. Отборът на Илия Груев, който и днес беше титуляр, се доближи само на точка от водача Лестър, но има мач повече от "лисиците" и третия в подреждането Ипсуич.

След три поредни срещи без победа, тимът на Даниел Фарке нямаше право на грешка, ако искаше да запази шансовете си за директна промоция в Премиър лийг. В оставащите два кръга "белите" ще гостуват на КПР и ще посрещнат Саутхамптън, но дори да вземат 6 точки, това няма да е достатъчно, ако някой от конкурентите им не стъпи накриво.

Крисенсио Съмървил и днес беше ключовата фигура за Лийдс. Нидерландецът вкара два гола и вече има 19 през сезона, а направи и асистенция за попадението на Вилфред Ньонто. Патрик Бамфорд също се разписа за гостите. За Боро точни бяха Айзея Джоунс и Еманюел Лате Лат, който реализира две попадения.

Поражението остави отбора на Майкъл Карик на 9-о място с актив от 63 точки. Съставът от "Ривърсайд" е непобеден в последните си 10 мача, но въпреки това няма шансове за плейофите.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages