Фенербахче се провали при гостуването си на Сивасспор от 33-ия кръг на турската Суперлига. Мачът завърши 2:2 и по този начин "фенерите" изостават на 4 точки от водача Галатасарай, който е в серия от 14 поредни шампионатни победи и държи съдбата на титлата в ръцете си.

Звездата на Сивасспор Рей Манай реализира дузпа в 4-ата минута от добавеното време и донесе равенството на домакините. За Фенербахче това е поредно разочарование от началото на месеца. Отборът на Жорже Жезус загуби служебно финала за Суперлупата от Галатасарай, след това отпадна от Олимпиакос на 1/4-финалите в Лигата на конференциите, а днес направи грешна стъпка в първенството, която почти сигурно ще се окаже фатална в края на сезона.

Бившият халф на Манчестър Юнайтед Фред откри в полза на Фенербахче в 45-ата минута, но в началото на втората част Фоде Койта възстанови равенството. Ирфан Кахведжи вкара втори гол за гранда от Истанбул в 80-ата минута, а в самия край на срещата домакините получиха дузпа, която Манай отбеляза за 2:2.

Още в следващия кръг Фенербахче се изправя срещу Бешикташ, а в предпоследния кръг е и директният сблъсък с Галатасарай, но той ще е без значение, ако "джим бом" спечели всичките си други мачове.

Последвайте каналите ни в: