Старши треньорът на Шумен Янко Янков изрази своята гледна точка след успеха над Ямбол с 84:71 в последна среща за тима от редовния сезон на НБЛ. Шуменци се класираха за плейофите, където ще се изправят срещу Рилски спортист на четвъртфиналите.

“Влязохме малко по-отпуснато в срещата, но взехме борбата и под двата коша, което ни даде допълнителни шансове за точки от втори шанс. Имаме 32 точки от бърза атака, което прави играта по-лесна и това тежи за противника. Момчетата изпълниха указанията и закономерно спечелихме мача. Доста солиден Джъстин Кохайда, което мисля е и рекорд в лигата за борби - 26 въпреки много лошия процент от наказателната линия. Той много ни помогна през сезона с голямото си тяло и присъствието си в наказателното поле.

За мен участието в плейофите е много специално. На мен клубът ми е много на сърце и се радвам, че всички, които ни подкрепят, дочакаха този момент. Още по-радващо е, че голяма част от състава за много шуменци. Това беше идеята още от самото начало на развитието на клуба - да запазим силната школа и през сезоните да произвеждаме наши момчета, които да попълват първия отбор. През този сезон потвърждаваме това наше желание. Плейофите ще са тежки. Рилски е фаворит с опитни българи и класни чужденци. През сезона веднъж ги изненадахме, надявам се да го повторим”, сподели Янков.

Последвайте каналите ни в: