Полузащитникът на Барселона Френки де Йонг няма да играе повече за клуба до края на сезона, съобщава каталунското издание “Спорт”.

26-годишният халф претърпя контузия в глезена след единоборство с Федерико Валверде снощи по време на Ел Класико с Реал Мадрид. Той бе заменен принудително в края на първата част на дербито от Педри, като бе изпратен с аплодисменти от публиката на “Бернабеу”.

🔴ÚLTIMA HORA

Frenkie de Jong no volverá a jugar con el Barça esta temporada

🤕Las pruebas realizadas este lunes determinan que el neerlandés sufre un esguince de grado II

✍️@tjuanmartihttps://t.co/Jh52hVr0Sm

— Diario SPORT (@sport) April 22, 2024

След направените медицински тестове днес става ясно, че Де Йонг има изкълчване на десния глезен от втора степен и ще отсъства от терените около пет седмици, което автоматично значи, че той няма да играе повече през сезона. Халфът ще пропусне мачовете срещу Валенсия, Жирона, Реал Сосиедад, Алмерия и Райо Валекано, както и най-вероятно последната среща на каталунците срещу Севиля.

Нидерландецът е преследван от травми през този сезон, като отново имаше контузия в глезена и през март, която го извади от терените за близо месец. През есента на миналата година полузащитникът отново бе в лазарета, и пак заради проблеми в същата област.

🚨🚨 BREAKING: Frenkie De Jong will miss the rest of the season. He will be available for the EURO24. [@tjuanmarti] pic.twitter.com/KtfTl2V2ZI

— Barça Xtra  (@XtraBarcaa) April 22, 2024

Все пак се очаква Френки де Йонг да бъде на разположение за националния си отбор за Евро 2024, който дотук през кампанията има 30 мача и 2 гола за Барселона.

Последвайте каналите ни в: