Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез говори след победата с 4:0 над Локомотив София като гост. Специалистът още веднъж засегна темата с евентуалния си нов договор, като обяви, че някои хора се опитват да разрушат атмосферата в отбора.

“Честитя на моите играчи за чистата победа и благодаря на феновете за подкрепата. Не беше лесно да играем след мача за Купата. Днес играхме много добре, вкарахме страхотни голове”, започна Керкез.

“Истината е в скоростта на нападатели. Вкарахме няколко гола през сезона с преход. Имаме играчи, които могат да правят това. Радваме се, че можем да вкараме. Днес беше важно да сме спокойни, да показваме качество, защото вярвам, че в момента сме по-добри от Локомотив”, продължи той.

“Не съм човек, който ще гони рекорди, но мисля, че не за първи път прави рекорд този сезон. Това е мотивация за нас да продължим да работим. Трябва да се защитаваш с всички. Целият отбор трябва да работи. Вратарят и защитниците свършиха добра работа”, каза Керкез по повод рекорда на отбора от шест мача без допуснат гол във всички турнири.

“Очаквам много хора, не само за Купата, но и в двата мача за първенство. Искаме да вземем седмата позиция. Сигурен съм, че нашите фенове ще ни помагат. Няма да е лесно. Ще играем мач за мач”.

“Аз съм професионалист, ще работят за всеки двубой. Ще седнем и ще говорим с ръководството. Трябва да сложим картите на масата. Не е за пари. Някои хора се опитват да разрушат атмосферата в отбора. Имам добра връзка с президента, говорим често. Ако не остана, няма да е краят на света. Трябва да сме професионалисти и каквото става, ще става”, завърши треньорът на Ботев.