Вчера в Несебър, едноименния тим победи лидера Спартак (Пловдив) с 3:2 в среща от 31-ия кръг на Югоизточната Трета лига. Този изход от дербито отново затегна здраво интригата за първото място.

По тази и други теми пред Sportal.bg говори Недялко Москов, президент на Несебър.

- Господин Москов, водения от вас Несебър се завърна в битката за първото място с победа над пряк конкурент. Как вие видяхте успеха срещу лидера във вчерашното дерби?

- От доста време изразявам мнение, че Несебър е най-силния отбор в Югоизточната Трета лига. Вчера беше поредното доказателство. Доволен съм от показаното от нашия отбор. Той просто смаза Спартак (Пловдив). Първото полувреме трябваше да завърши 4:0 или 5:0. Срещу силните играем най-добре. Проблемът ни е когато срещу нас е посредствен противник. Върху това трябва да работим. Въпреки че се игра при непрекъснат дъжд, условията бяха страхотни. За съжаление една личност се опита да стане център на внимание. Става въпрос за съдията.

- Радостта от победата не измести ли фокуса ви от съдийството?

- Първо ще подчертая, че двата отбора демонстрираха взаимен респект. Качеството на двубоя беше на ниво професионален футбол. Победата си е победа. С нея не започва и не свършва футбола. Няма как да се отдадем на еуфория и да си затваряме очите пред факти, които са меко казано скандални. Още по време и след мача бях потресен от съдийството. Изчаках да преспя една нощ и тогава пак да анализирам. Днес изгледах пак мача и видях зловещи неща. Съдията направи всичко възможно да върне Спартак (Пловдив) в мача. Не отсъди две дузпи за нас. Свири една за тях, без да има основание за това. Отсъди несъществуващ фаул за тях, след изпълнението на който топката уцели гредата. Вдигна доста наказателни картони. Такива можеше да покаже на футболистите на Спартак още през първото полувреме за да предотврати последвалите симулации на футболистите им, които следваха една след друга. Предупредих преди време, че може да се стигне до това положение и поисках да свирят съдии, които не са от Югоизточна България. Не приеха предложението ми.

Разбрах, че и Саяна (Хасково) са поискали същото за мача им със Спартак (Пловдив), но и на тях не са им обърнали внимание. Виждате недоволството на Левски (Карлово), Саяна, Несебър. Призовавам всички отбори към феърплей. Всички тях ги гледам в очите, защото не съм направил нищо нередно срещу тях.

Ако някой излезе и каже обратното, ще се откажа от поста си. Нека и ръководителите на другите клубове го направят. Вчера мача беше на ниво професионален футбол. Потресаващото е, че публиката подвикваше на съдията, че е взел пари. Моите футболисти също недоволстват от него. Не обвинявам противника. Уважавам Спартак (Пловдив), който е клуб с традиции, имат добър отбор, играят футбол. След мача признаха, че сме ги надиграли. Предупредих наскоро и пак ще подчертая, че мачовете ще са все по-трудни за всички с наближаване края на сезона. Редно е да се вземат адекватни мерки за да е всичко феърплей.

- След вчерашния успех на вашия отбор, интригата отново се затегна и вероятно ще се запази до края. Няма ли обаче да се окаже, че битката между Спартак (Пловдив), Саяна (Хасково) и Несебър е безсмислена, след като все по-осезаемо се коментира сформирането на две групи Втора лига, в които вероятно ще бъдат поканени за участие не само първенците, а и подгласниците им в първенствата на Трета лига?

- Конкуренцията е хубаво нещо. Нека да има интрига и битката за продължи до края. В противен случай качеството ще е по-ниско. Евентуални промени във Втора лига не ни касаят сега. Рано е още. В момента сме се концентрирали върху настоящото първенство.

Последвайте каналите ни в: