Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти е в приповдигнато настроение след драматичния успех над Манчестър Сити, който класира отбора за полуфиналите в Шампионската лига. Сега обаче на дневен ред е дербито срещу Барселона в Ла Лига, където “белите” имат аванс от 8 точки на върха и са фаворити за титлата. Ето какви бяха акцентите от пресконференцията на италианеца.

Критиките за играта срещу Манчестър Сити
Не съм изненадам, но всеки има своето си мнение. За мен е пределно ясно как трябва да играем. Досега не съм видял наши фенове, които да са тъжни от начина, по който играем.

Как е отборът?
Възстановяваме се добре. Някои играчи обаче, като Ферлан Менди (днес не тренира - б.р.), се нуждаят от още един ден почивка. Но със сигурност срещу Барса ще заложим на най-добрия си състав.

Начо Фернандес
Той сам трябва да каже какво иска, а ние да уважим решението му. Иначе ние го ценим. Той винаги е бил и ще бъде отличен централен защитник. Видяхте онзи ден какъв двубой изнесе.

Развитието на сезона
Тортата вече е изпечена, остана в следващия месец да сложим глазурата

Бихте ли играли с петима защитници?
Изключихме този вариант още в началото на мача срещу Сити. Невъзможно е да паркираме автобуса.

Умората у Валверде
Той винаги е бил много добър на терена и помага на отбора. Феде играе като крило, като централен халф, а и на други позиции. За мен той е незаменим.

🟠 @FedeeValverde ✖️ @ToniKroos 🟡#RMCity pic.twitter.com/dlExpIUlBO

— Real Madrid C.F. 🇬🇧🇺🇸 (@realmadriden) April 20, 2024

Битката в Ла Лига
Близо сме до титлата. Барселона обаче е много силен съперник, заради което очаквам стандартно Ел Класико.

Рюдигер
Никога не го бях виждал да изпълнява дузпа. На тренировката в понеделник той изпълни три и ги вкара всичките.

Родриго
Той се чувства много добре. При него имаше деликатен момент, в който не беше вкарвал гол известно време, но вече е ОК. Утре той ще получи почивка… до 22:00 часа (начало на двубоя - б.р.).

Ферлан Менди
Той е най-добрият бек в света. Много е трудно да го разминеш.

Последвайте каналите ни в: