Около 200 души участват в официалния първи кастинг от уникалната поредица боксови събития “HELL BOXING KINGS” с общ награден фонд един милион долара. Той се провежда в зала “София” при изключителна популярност и голям интерес, видя репортер на Sportal.bg.

Сред най-известните имена, които се включиха в надпреварата, бяха Даниел Асенов - Тайсъна и Айрин Исметов.

Кастингът е безконтактен и не включва битки на боксовия ринг, а пет станции - бърза круша, скачане на въже, тежка круша, лапи и сила на удара. Преди да премине по тях, всеки боец се подлага на медицински преглед.

Четирима съдии наблюдават представянето на бойците: Стойка Кръстева, Петър Илиев, Розалия Пейчева и Борил Кръстев. Задачата на тези експерти е да изберат по трима от четири категории, а гласуване в интернет сред фенове избират победителите в последната категория.

В надпреварата се включиха състезатели в категории до 60, 67, 75 и над 91 кг. Избраните да преминат в следващия кръг на състезанието ще участват в боксови двубои в Унгария през месец юни. Там ще се определят четвъртфиналистите в отделните категории.

Крайният етап на поредицата е 22 декември в град Мишколц, Унгария. Всеки победител в отделните категории ще получи по 100 000 долара, сребърните медалисти - по 30 000, а бронзовите - 10 000.

Последвайте каналите ни в: