Манчестър Сити се готви за раздяла с Пеп Гуардиола, твърди испанският портал „Relevo“. Според информацията това ще се случи през лятото на 2025 г., когато договорът на специалиста с „гражданите“ изтича.

На Иберийския полуостров твърдят, че дори вече се знае името на човека, който ще замени 53-годишния бивш треньор на Барселона и Байерн. Това е Мичел Санчес, който в момента е начело на Жирона.

Каталунският клуб през този сезон е истинска сензация в Примера дивисион, а освен това собственикът на Манчестър Сити – компанията „Сити Футбол Груп“, притежава 44,3% от собствеността на Жирона.

48-годишният Мичел Санчес през кариерата си е бил начело още на Райо Валекано и Уеска, с които печели промоции в испанския елит. Въпреки че няма други успехи, треньорът на Жирона е считан за идеалния наследник на Гуардиола при „гражданите“, тъй като практикува същия стил на игра.

 

Girona Manager Míchel Sánchez is one of the candidate to take over from Pep Guardiola.

A profile that brings together similarities with Pep's style, and not only tactically. Also in charisma, in knowledge of football and in work.

[]

— City Chief (@City_Chief)