В събота следобед Челси и Манчестър Сити ще излязат на “Уембли” в първия полуфинал за ФА Къп. Днес на традиционната си пресконференция преди двубоя мениджърът на Челси Маурисио Почетино бе принуден да започне с коментар относно случилата се през седмицата разправия за това кой да изпълни дузпата срещу Евертън. Той определи станалото като недопустимо и обясни, че е ситуацията е изяснена на срещи с играчите, подчертавайки, че това повече не бива да се случва.

“Говорихме много тази седмица по темата, защото тренирахме дузпи. Смятам, че всичко е ясно, мисля, че изясних ситуацията още след мача. Впоследствие имахме среща с футболистите, на която присъства и спортния директор. Обясних моята гледна точка и че това не може да се случва в бъдеще. Смятам, че посланието бе ясно и сега можем да продължим напред. Играчите са умни и смисля, че разбират положението. От друга страна е хубаво, че имаме играчи с характер, които искат да поемат отговорност, това говори за този отбор. Но всички трябва да спазват дисциплината и правилата, защото те са важни. За тях бе важно да го разберат, а за нас да приложим здрав разум и да не виждаме подобни неща занапред,” коментира Почетино.

След това аржентинецът бе запитан за Коул Палмър, след като именно той бе сред замесените в скандала срещу Евертън. Крилото пристигна през лятото от Манчестър Сити и до момента прави впечатляващ сезон, имайки на сметката си вече 25 гола и 13 асистенции във всички турнири. Мнозина дори се чудят как от “Етихад” изпуснаха играч, който се представя толкова силно, но Почетино благодари на колегите си, че са дали шанс на Палмър да покаже на какво е способен.

“Когато взимаме играчи, аз вярвам, че те могат да се представят на ниво, не съдя за тях по миналото им. Вярно е, че той се представя отлично, но мисля, че това е първият му сезон, в който играе регулярно, така че трябва да бъдем внимателни, защото е млад и все още се развива. Той вече игра два пъти срещу Манчестър Сити в Премиър лийг. Също така е много благодарен на Манчестър Сити и Джосеп Гуардиола, винаги говори с голямо уважение. Коул не е от хората, които пазят нещата в себе си. Смятам, че той разбра, че може би е искал да се докаже в друг клуб. Също така искам да благодаря на Манчестър Сити, че му дадоха тази възможност да премине в друг отбор,” заяви Почетино.

В края на своята пресконференция аржентинският наставник призна, че се надява Кристофър Нкунку да може да се завърне на терена преди края на сезона. Френският нападател пропусна почти цялата кампания поради различни травми, но в малкото си появявания на терена показа колко полезен може да бъде за своя тим.

“Сега трябва да видим как реагира неговото тяло и как ще се развият нещата. Надявам се, че ще успее да се включи възможно най-скоро и ще можем да го видим на терена преди края на сезона,” завърши треньорът.

Последвайте каналите ни в: