Реал Мадрид и Барселона се изправят един срещу друг в пореден епизод на Ел Класико. Седем кръга преди края на сезона домакините са на върха с аванс от осем точки спрямо каталунците и ще имат отлична възможност да направят огромна крачка към титлата точно на своя „Сантяго Бернабеу“. Барса пък ще бъде на принципа „всичко или нищо“, като само победа ще съхрани плахите надежди на Шави и компания за шампионски обрат във финалния етап на първенството.

През седмицата испанските колоси изпитаха полюсни емоции в Шампионската лига. Реал доказа за пореден път защо надпреварата е тяхната визитна картичка, след като продължи към полуфиналите, детронирайки актуалния носител на отличието Манчестър Сити. Кралете на Анчелоти демонстрираха отлична тактическа и физическа подготовка, докарвайки сблъсъка до дузпи. Там в главен герой се превърна украинският страж Андрий Лунин, който отрази ударите на Силва и Ковачич, което подсигури на тима два епични сблъсъка със старите познайници от Байерн Мюнхен.

В неделя вечер Реал със сигурност няма да бъде в оптимална форма, а допълнителна трудност ще създаде и късата резервна скамейка, с която Карло Анчелоти трябва да се съобразява през целия сезон. Тибо Куртоа и Давид Алаба със сигурност са аут, а почивка могат да получат и някои от лидерите на лос меренгес. Напълно възможен е вариантът в атака да стартира Хоселу, който е и единственият централен нападател на тима. Въпреки че пропусна дузпа срещу Сити, ветеранът Лука Модрич има шанс да започне сред стартовите 11, заменяйки хвърлилият много сили на „Етихад“ през седмицата Тони Кроос.

Реал е с две поредни победи над Барса. Кралете спечелиха с 4:1 тазгодишният финал за Суперкупата на Испания, а няколко месеца по-рано надвиха лос кулес на „Луис Компанис“ с 2:1.

В лагера на Барселона все още ближат рани от случилото се срещу ПСЖ в Шампионската лига. Блаугранас имаха всички предпоставки за продължаване напред към полуфиналите след победа с 3:2 в първата среща. Ранен червен картон на Роналд Араухо обаче обърка цялата концепция на каталунците за реванша, поради което и бяха пометени с 1:4 от Килиан Мбапе и компания.

Така първенството остава единствената възможност за отличие през този сезон. След няколко позитивни месеца, бъдещето на Шави отново е поставено под голяма въпросителна. Медиите в Испания твърдят, че специалистът ще има решаващ разговор с президента Жоан Лапорта след Ел Класико. Вариант за негов заместник е бившият му съотборник в дрийм тийма на Барса – Рафаел Маркес.

Роберт Левандовски и компания са в респектиращата серия от 10 поредни мача без загуба за първенство. Последната такава датира чак от края на януари и е злополучният сблъсък с Виляреал, завършил 3:5. Алехандро Балде и Гави продължават да бъдат извън сметките на гранда и за неделното Ел Класико.

определя Реал (Мадрид) за фаворит в срещата, като коефициентът за успех на кралете е 1.85 срещу 3.95 в полза на гостите от Барселона. Потенциално равенство на „Сантяго Бернабеу“, където главен съдия ще бъде Сесар Сото Градо, се оценява на 4.10.

предлага MEGABOOST коефициенти за отделни пазари на това спортно събитие. Сред тях са опциите:

* Гол отменен след ВАР: Да, на 3.75

* Да отбележи по всяко време: Роберт Левандовски на 3.25

* Да отбележи по всяко време: Винисиус Жуниор на 2.55

* Първи голмайстор: Родриго или Рафиня на 4.50

* Директен червен картон или автогол: Да, на 4

18+ Участието в хазартни игри крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на: https://nra.bg/wps/portal/nra/gambling/responsible.gambling и на https://inbet.com/help/responsible-gambling