Тарторът на “Курва Суд” Лука Лучи излезе с дълго обръщение в Инстаграм, насочено към наставника на Милан Стефано Пиоли. В него ултрасът призовава специалистът да се оттегли от треньорския си пост в клуба, а преди това да спечели дербито с Интер, което може да узакони титлата на градския съперник, ако “нерадзурите” запишат победа.

“Скъпи тренер,

Силно желая да те запомня като архитекта на една от най-красивите титли в Серия "А" в историята на Милан, но достигнахме момент, в който е неизбежно пътищата ни да се разделят. Дори бих казал, че всички фенове чакахме твърде дълго! Аз определено не съм човек, който сочи отделни хора с пръст, защото за всички е ясно, че вината за подобен сезон е споделена от различни фронтове! Второ място в първенството определено не може да ни задоволи и да ни накара да се почувстваме горди от нашия Милан. За отпадането от Шампионската лига важи оправданието, че групата ни беше тежка, но също така трябва да се признае, че Купата на Италия и трофеят в Лига Европа бяха постижими цели, които силно преследвахме. Като се вземе всичко това предвид, на този етап треньорската смяна е наложителна, тъй като виждаме Милан, който от дълго време е скучен, лишен от игра, объркан, неадекватен, неподготвен особено в решаващите мачове, непостоянен и така нататък. Виждаме Милан, който се нуждае от насоки, от нови стимули и най-вече от преоткриване на играта, която е загубил!

View this post on Instagram

A post shared by LUCA LUCCI (@lucci_luca)

Сега, в понеделник, ни предстои дерби, което ще даде на мердите (Интер - б.р.) значимост на спечелването на тяхната картонена звезда след скучен сезон и Скудето, което никога не е било подлагано под съмнение, нито оспорено (особено от наша страна), напълно лишено от чар и спечелено още преди месеци. Няма нито парти за разваляне, нито триумф за предотвратяване, защото мачовете са решени от дълго време насам, но за нас това почти нищо няма да промени, защото Дербито, картонено или не, винаги има върховна значимост. Ако от една страна, резултатът ще е от значение, защото те искат да ни унижат, от друга страна, при нас трябва да има ш*бано желание да си тръгнем от дербито с победа след толкова дълго чакане!

📸 Lucca Lucci, leader of the Curva Sud #Milan, on Instagram:

"Dear Mister,

I strongly desire to remind you as the architect of one of the most beautiful Serie A titles in Milan's history, but then we reach the point where inevitably paths must diverge, and I would say that all… pic.twitter.com/U30mtmdQ4W

— Milan Posts (@MilanPosts) April 19, 2024

Приключи този сезон с професионализма, който подобава на един професионалист, но феновете определено не бива да чакат повече за каквито и да било отговори! Сега те очакват действия от един клуб, който със сигурност заслужава признание заради големите инвестиции през миналото лято (за съжаление, забравяйки за най-важната линия), но също така трябва да се отбележи инерцията му през сезона и особено на трансферния пазар, което направи така, че тази кампания да се изниже в пълна анонимност въпреки проблемите със състава и играта! Винаги Форца Милан!”, написа Лучи.

🚨😳 The Milan players had to face their ultras (Curva Sud) after being knocked out by Roma!

They face Inter & Juventus next, so very tense times.

They also chanted 'grow some balls' to Pioli's squad. 🇮🇹🔴 pic.twitter.com/o3coi2ElcY

— EuroFoot (@eurofootcom) April 18, 2024

Тази публикация идва след снощната загуба на Милан с 1:2 от Рома, след чийто край тифозите от “Курва Суд” привикаха играчите на тима, за да им поискат сметка за слабите изяви в мачовете преди сблъсъка с Интер.

Последвайте каналите ни в: