Решението на Юлиан Нагелсман удължи договора си с Германия продължава да е най-обсъжданата тема в спорните медии в страната. Още повече, че младият специалист предпочете да е начело на Бундестима пред това да се завърне в Байерн (Мюнхен).

Журналистът Кери Хау от Sky Germany какви са били главните причини за избора на Нагелсман. На първо място, не всички в Байерн са били убедени, че завръщането му клуба би бил правилен ход. За Нагелсман най-много са настоявали директорите в клуба Макс Еберл и Кристоф Фройнд, като за тях той е бил приоритетен кандидат. Против това обаче се е обявил легендата на Байерн и член на надзорния съвет на клуба Карл-Хайнц Румениге, който очевидно не е запомнил с добро предишния престой на специалиста. Това разногласие не се е харесало на Нагелсман.

Max Eberl and Christoph Freund have campaigned hard for Julian Nagelsmann at the club. He was their priority candidate. However, there were critical voices on the supervisory board. Karl-Heinz Rummenigge, in particular, has spoken out against Nagelsmann. The disagreement within… pic.twitter.com/lKkIBHljhB

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) April 19, 2024

Втора, и не по-малко важна причина, са самите процеси, които предстоят в баварския колос през лятото. Очаква се да има сериозни промени и реконструиране на състава, които няма как да минат без участието на евентуалния нов треньор. Активното участие на трансферния пазар на Байерн щеше да съвпада с Евро 2024, което започва от 14 юли и завършва на 14 юли. Нагелсман, който преди удължаването на договора си с Бундестима имаше контракт именно до края на Европейското, е преценил, че трудно ще съчетава и двете неща.

Междувременно, веднага започнаха нови спекулации за треньорския пост в Байерн. Те отново са свързани със Зинедин Зидан, като според “Мундо Депортиво” французинът е сигурният нов наставник на баварците.

🚨 𝐙𝐈𝐃𝐀𝐍𝐄 𝐱 𝐁𝐀𝐘𝐄𝐑𝐍

🔜 Zinedine Zidane está a un paso de convertirse en el entrenador del Bayern de Múnich a partir de la próxima temporada.

🔓 Un acuerdo que todavía no está firmado porque faltan todavía flecos. El francés habría pedido refuerzos a la secretaría… pic.twitter.com/aJBOdJVDNX

— Mundo Deportivo (@mundodeportivo) April 19, 2024

Каталунското издание твърди, че Зидан, който за последно води Реал Мадрид през 2021 г., се е съгласил да поеме мюнхенския гранд, като в момента се уточняват последни детайли. Статутът на Байерн, стабилността на един средносрочен и дългосрочен проект и възможността да се бори за всички титли са убедили окончателно французина. Според информациите, той дори вече е започнал планове за селекция и е поискал подсилване на защитата.

Зидан спечели три пъти Шампионската лига, два пъти Ла Лига, две Суперкупи на Европа и два пъти световното клубно първенство в двата си престоя в Реал Мадрид.

Последвайте каналите ни в: