Шотландският тенисист Анди Мъри показа видео на своя тренировка, продължавайки възстановяването си от контузия на глезена.

36-годишният Мъри наради връзки на глезена си през миналия месец на турнира в Маями, но екипът му анонсира в понеделник, че той не се нуждае от операция и се надява "да се върне на корта възможно най-скоро".

Бившият номер 1 в световната ранглиста публикува днес в профила си в социалната мрежа Инстаграм видео, в което се вижда, че той тренира на закрит корт.

Мъри се контузи в мача си от третия кръг в Маями срещу Томаш Мачак на 24 март и по-късно разкри, че е увредил две от връзките на левия си глезен.

Тенисистът добави, че е малко вероятно да играе отново преди лятото. Не е ясно кога Анди Мъри ще се завърне на терена за официални мачове, но той е включен в списъка с потенциални участници на Откритото първенство на Франция, което започва на 20 май.

Турнирът от Големия шлем "Уимбълдън" предстои от 1 юли, а надпреварата по тенис на Олимпийските игри, където двукратният златен медалист каза, че би искал да играе, стартира на 26 юли.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago