Ботев (Пловдив) даде шанс на своите фенове да задават въпроси към спортния директор Артур Платек. “Жълто-черните” привърженици могат да изпращат запитванията си в профилите на “канарчетата” в социалните мрежи.Платек ще отговори на най-важните и често задавани питания в специално видео, след като се съберат въпросите на феновете.

Ето и част от въпросите, които привържениците задават, като най-срещаните въпрси са свързани с африканските тинейджъри, които се привличат масово в Ботев Пд, както и липсващият все още нов договор за старши-треньорът Душан Керкез:

– Ще продължат ли трансферите на африкански тинейджъри в Ботев Пловдив с неясни качества и умения? Не е ли време да започне да се прави по-стойностна селекция?

– Защо се бави новият договор на Душан Керкез, след като след неговото идване Ботев изгради нов облик, вече има стил и визия?

– Ще се направи ли селекция, според изискванията на Душан Керкез, а не на собственика?

– Кога ще имаме ядро млади български футболисти, готови за големи мачове?

– Димитър Тонев ще остане ли част от Ботев, ще има ли привлечени качествени футболисти по време на летния трансферен прозорец?

– Как виждате трансферната политика на отбора за напред?

– Защо се прави селекция с играчи предимно от Виста? Няма ли средства за по-качествени футболисти, които да вдигнат нивото?

– Защо школата е в плачевно състояние? Кога ще заработи по европейски модел, за да снабдява първия отбор с готови футболисти?