Специалният петъчен епизод на “Контра” е фокусиран върху предстоящите страхотни мачове в Ла Лига, Серия “А” и на Острова.

Журналистите на Sportal.bg Васил Сумрачки и Даниел Любомиров са в компанията на коментатора от Mах Sport Павел Колев и анализират потенциалните сюжетни линии в исторически заредените сблъсъци на грандовете.

Реал Мадрид и Барселона се готвят за вълнуващо 257-мо издание на “Ел Класико”, което може окончателно да бетонира “кралете” на върха или пък да създаде интрига за титлата при оставащи още шест кръга до края на сезона. Настроенията в двата тима са коренно противоположни, защото Реал продължава да мечтае за дубъл, докато практически сезонът на Барселона може да приключи още с последния съдийски сигнал на стадион “Сантиаго Бернабеу”. Могат ли каталунците да се реваншират пред феновете си за отпадането от Шампионска лига и ще се възстановят ли навреме “кралете” за нов паметен дуел срещу вечния противник?

Милан приема Интер в Дерби дела Мадонина с особен блясък, защото “нерадзурите” при победа ще си осигурят 20-ото скудето, докато огорчените “росонери” ще се опитат да отложат празненствата на съперника и да запазят честта си. Гневът на “червено-черните” фенове след неочакваното отпадане от Рома в Лига Европа може да бъде потушен временно само с победа в градското дерби, което ще ги избави от срама да гледат как Интер си официализира втората звезда именно в двубой срещу тях. “Нерадзурите” имат доста по-малко задължения в последно време и могат изцяло да се фокусират във вероятно последния важен мач за сезона им.

Манчестър Сити и Челси се впускат в сблъсък за място на финала в ФА къп, а “гражданите” вече няма да жонглират между местната и европейската сцена. “Сините” от Лондон пък влизат в двубоя във вероятно най-доброто си състояние от началото на сезона и ще се надяват да го осмислят с трофей, след като не успяха да го сторят срещу Ливърпул в Купата на лигата.

Ливърпул ще търси възвръщане на формата си на гости на Фулъм, знаейки, че вече е отпаднал от Лига Европа и трябва да вложи всичките си сили в борбата за титлата. Ще се отпушат ли най-после нападателите на мърсисайдци и можем ли да очакваме повече решителност в завършващата фаза от някого като Диого Жота?

Гледайте “Контра”!

Последвайте каналите ни в: