Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман коментира удължаването на договора си с националния отбор до края на Мондиал 2026 г. Младият треньор усилено бе свързван със завръщане в Байерн (Мюнхен), но очевидно това няма да се случи скоро.

“Това е решение на сърцето. За мен е голяма чест да бъда треньор на националния отбор и да работя с най-добрите играчи в страната. С успешни, страстни изяви имаме шанса да вдъхновим цяла една страна. Двете победи срещу Франция и Нидерландия през март наистина ме трогнаха. Искаме заедно да изиграем едно успешно домашно европейско първенство. А след това наистина очаквам с нетърпение предизвикателството на Световното първенство заедно с моя треньорски щаб”, заяви специалистът.

Nagelsmann: "This is a decision of the heart. It is a great honour to be able to coach the national team and work with the best players in the country. With successful, passionate performances we have the chance to inspire an entire country. The two wins against France and the… https://t.co/eE3piLkE67

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) April 19, 2024

Президентът на Германския футболен съюз Бернд Нойендорф добави: “Това, че Юлиан Нагелсман ще остане и след домашното Европейско първенство, е силен сигнал за федерацията ни и за националния отбор. Защото той беше в списъка на много големи клубове в цяла Европа. Но националният отбор за Юлиан Нагелсман е нещо повече от работа, той го взема присърце. Сега имаме сигурност в планирането и всички могат да се съсредоточат изцяло върху успешното представяне на Европейското”.

Директорът на националния отбор Руди Фьолер пък каза: “Бяхме абсолютно убедени в Юлиан Нагелсман още преди последните успешни международни мачове. Но те отново показаха ентусиазма, който Юлиан и неговият екип могат да разпалят отново в Германия. Той е изключителен треньор, тактик, който не само има голям опит във футбола, но и може да зарази и вдъхнови всеки играч със своята страст. Той гори за националния отбор и за успеха. Радвам се, че ще продължим заедно по този път и след домашното европейско първенство”.

Последвайте каналите ни в: