Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Юлиан Нагелсман, който е на поста от края на месец септември, продължи договора си до края на Световното първенство в САЩ, Мексико и Канада през 2026 година, съобщиха от Германската футболна федерация в петък.

Младият специалист бе отстранен изненадващо от Байерн (Мюнхен) през март 2023 година, като половин година по-късно пое националния отбор на страната. Първоначално договорът му бе до края на Европейското първенство в Германия това лято. От федерацията му предложиха да остане начело на Бундестима още след престижните победи в контролите срещу Франция и Нидерландия миналия месец.

Междувременно Байерн (Мюнхен) водеше преговори с Юлиан Нагелсман да поеме отново баварците от лятото - 15 месеца, след като бе уволнен, но треньорът явно е запазил лоши впечатления за част от ръководителите на най-успешния германски клуб. 

Агентът на треньора призна вчера, че се водят преговори не само с Байерн (Мюнхен), но явно самият Нагелсман иска да остане начело на Германия. 

Julian bleibt! 🤝
Alle Infos zur Vertragsverlängerung mit unserem Bundestrainer:
👉 https://t.co/Q4lRhN6rc6#dfbteam #nagelsmann pic.twitter.com/sAUObaJdgA

— DFB-Team (@DFB_Team) April 19, 2024
Последвайте каналите ни в: