Времето все повече напредва и приближаваме към финала на редовния футболен сезон, като вече са ясни и полуфиналните двойки в Лига Европа.

В повторение на сблъсъците от финалната четворка на миналогодишното издание на турнира отборите на Байер (Леверкузен) и Рома ще играят отново. Германците завоюваха своята историческа първа титла предсрочно в Бундеслигата и сега са жадни за още.

“Аспирините” стигнаха до тук след два много мъдри мача срещу носителя на Лигата на конференциите - Уест Хам, побеждавайки с 2:0 в първия мач и стигайки до равенство 1:1 в реванша. “Римските вълци” пък минаха през сънародниците си от Милан след две победи с 1:0 и 2:1. Сега остава да видим стилът на кой от двамата млади треньор измежду Чави Алонсо и Даниеле Де Роси ще се окаже печеливш.

В другата полуфинална схватка предстои да видим два отбора, които имаха съвсем различен път. Безкрайно колебливият през настоящия сезон тим на Марсилия, който преодоля с дузпи състава на Бенфика, ще трябва да играе с високо летящия Аталанта, който сгази в откриващия сблъсък от четвъртфиналите Ливърпул на Юрген Клоп с 3:0.

Първите мачове са на 2-ри май (четвъртък), като в тях домакини ще бъдат тимовете на Марсилия и Рома. Реваншите са точно седмица по-късно на 9-и май (четвъртък), като всички двубои ще стартират от 22:00 часа българско време.

Последвайте каналите ни в: