Спечелилият предсрочно шампионската титла на Германия Байер (Леверкузен) продължава да пише история, след като завърши 1:1 при гостуването на Уест Хям в реванша от 1/4-финалите в турнира Лига Европа. "Аспирините" се класираха на полуфиналите, след като надделяха с 2:0 срещу "чуковете" в първата среща. 

Леверкузен също така удължи серията си от мачове без загуба на 44. Тимът на Шаби Алонсо е единственият отбор от топ 5 първенствата в Европа, който е с най-дълга серия без поражение в исторически план.

Първата реална голова възможност в мача бе пред вратата на Уест Хям в 11-ата минута. Лукаш Фабиански се наложи да се намесва решително след удар на Нейтън Тела. "Чуковете" поведоха в 13-ата минута и започнаха да мечтаят за нещо голямо. Джаред Боуен центрира в наказателното поле на Леверкузен, където Михаил Антонио бе изпуснат, а вратарят Матей Коварж закъсня с излизането си и позволи на нападателя на лондончани да вкара с глава. 

Уест Хям можеше да изравни общия резултат в 19-ата минута, но Мохамед Кудус пропусна да отбележи. Три минути по-късно Боуен отне топката в собствената си половина, напредна добре и комбинира с Уорд-Праус по левия фланг, а той центрира в наказателното поле на Байер, където Антонио отново се пребори за топката и отправи удар с глава, но този път изстрелът му нямаше силата, за да затрудни вратаря Коварж.

"Чуковете" направи много голям пропуск в 25-ата минута. Джаред Боуен получи хубав пас в наказателното поле на Байер Леверкузен и стреля от въздуха, но Коварж успя с десния си крак инстинктивно да спаси. 

Чаби Алонсо смени в 29-ата минута централния си защитник Одилон Косуну, който виси с жълт картон, а на негово място пусна Едмонд Тапсоба.

В 30-ата минута се стигна до напрежение между Михаил Антонио и Едмонд Тапсоба. Нападателят провокира защитника. Стигна се до много сериозна разправия между футболистите на двата отбора. Съдията Хосе Санчес Мартинес показа жълти картони на Джонатан Та и на Антонио. 

Уест Хям направи много сериозен пропуск в 40-ата минута. Кресуел центрира в наказателното поле на Байер Леверкузен, където Антонио стреля, но ударът му бе блокиран от Инкапие. Три минути по-късно Уорд-Праус стреля, но право в ръцете на Коварж. 

Байер Леверкузен организира бърза контраатака в 51-ата минута. Флориан Вирц получи хубав пас в наказателното поле на Уест Хям, но завършващият удар бе разочароващ в аут. 

Какъв пропуск за Уест Хям в 60-ата минута! Пиеро Инкапие допусна груба грешка в наказателното поле на Леверкузен и загуби топката, която му бе отнета от Джаред Боуен, който бе сам срещу Коварж, но загуби концентрация в най-важния момент и ударът му бе много неточен. 

Жереми Фримпонг отправи изненадващ удар в 66-ата минута, Фабиански се намеси и изби в корнер. 

Байер Леверкузен направи огромен пропуск в 83-ата минута. Гостите организираха контраатака, при която Жереми Фримпонг бе сам срещу Фабиански, но ударът му бе много неточен над напречната греда в аут. 

Байер Леверкузен изравни резултата в 89-ата минута. Жереми Фримпонг стреля, топката рикошира в тялото на Кресуел, излъга Фабиански и влетя във вратата му. 

В четвъртата минута на добавеното време на мача Виктор Бонифас можеше да донесе победата за Леверкузен, но ударът му не намери целта, а излезе в аут. 

На полуфинала Леверкузен ще се изправи срещу Рома, който елиминира Милан.

Уест Хям - БАЙЕР (ЛЕВЕРКУЗЕН) 1:1 (1:3 общ резултат)
1:0 Михаил Антонио (13), 1:1 Джереми Фримпонг (89)